Τρία πράγματα που δεν ξέραμε για τη Γεωργία Βασιλειάδου

Η διασημότητα έχει πάντα τις αθέατες πλευρές της, άλλοτε σκοτεινές άλλοτε φωτεινές. Η Γεωργία Βασιλειάδου είχε μόνο φωτεινές...

Τρία πράγματα που δεν ξέραμε για τη Γεωργία Βασιλειάδου

Οι αναμνήσεις της Ελένης Ζαφειρίου από την Γεωργία Βασιλειάδου έτσι όπως τις εκμυστηρεύτηκε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, φωτίζουν τις αθέατες αλλά φωτεινές πλευρές μιας ηθοποιού που άργησε να γίνει διάσημη αλλά δεν έχασε ποτέ το χιούμορ και την ανθρωπιά της.

Η Ζαφειρίου αναφέρει ότι σύμφωνα με όσα της είχε πει η μητέρα της, η Γεωργία Βασιλειάδου ήταν συγκλονιστική στην «Εκάβη» που ανέβασε η Κοτοπούλη. Θυμόταν επίσης ότι η ωραία «άσχημη« του ελληνικού σινεμά είχε υπέροχη φωνή που εμείς δεν την απολαύσαμε στις ταινίες της.

Η ίδια η Ζαφειρίου θυμάται πάντοτε την Βασιλειάδου χαμογελαστή και γεμάτη κατανόηση και συμπάθεια για τους νέους συναδέλφους. Όταν η νεαρή τότε Ελένη Ζαφειρίου ζητούσε από τον Φίνο να φύγει για να προλάβει άλλο γύρισμα ή κάποια θεατρική παράσταση η Βασιλειάδου παρενέβαινε: «Έλα κύριε Φίνο άφησε την Ελένη μας να πάει να βγάλει καμιά δεκάρα. Θα κάνω εγώ τα γυρίσματα».