Μπέκερ: «Αν ήμουν υπεύθυνος εγώ, θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να πραγματοποιηθεί το US Open»

Ο Γερμανός κορυφαίος τενίστας του παρελθόντος Μπόρις Μπέκερ δήλωσε ότι αν ήταν στο χέρι του θα φρόντιζε να διεξαχθεί πάση θυσία το Αμερικανικό Όπεν.

Μπέκερ: «Αν ήμουν υπεύθυνος εγώ, θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να πραγματοποιηθεί το US Open»

Η ομοσπονδία τένις των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να πιστεύει πως το US Open παραμένει εντός προγράμματος, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα διεξαχθεί τελικά το τουρνουά, εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει από την πανδημία του κορονοϊού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των διοργανωτών είναι πως η Νέα Υόρκη, όπου φιλοξενείται το Αμερικανικό Όπεν, αντιμετωπίζει εντονότερα από κάθε άλλη περιοχή την πανδημική κρίση αυτή την περίοδο. Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά και έχει τα περισσότερα καταγεγραμμένα αλλά και θανάτους σε όλο τον κόσμο. Το US Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και να ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο Τιμ διαφωνεί με τον Φέντερερ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους δώσω χρήματα!»

Ο Μπόρις Μπέκερ, ο διάσημος Γερμανός πρωταθλητής του παρελθόντος, δήλωσε πως από τη διεξαγωγή ή μη του τουρνουά στη Νέα Υόρκη θα κριθεί η συνέχεια της σεζόν: «Αν υπάρξει έστω και ένα ματς τένις στην τηλεόραση τώρα, η τηλεθέαση θα είναι τεράστια, το ίδιο και τα έσοδα. Αν ήμουν υπεύθυνος εγώ, θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να πραγματοποιηθεί το US Open. Aν δεν γίνει ούτε αυτό, προβλέπω ότι όλη η σεζόν θα αναβληθεί. Αυτό θα επιφέρει τεράστιες συνέπειες σε εκατοντάδες τενίστες που χρειάζονται πληρωμή από τα τουρνουά για να επιβιώσουν».

US Open: Σκέψεις για αλλαγή της έδρας - Aπό τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια!

Πάντως οι διεθνείς ομοσπονδίες (ATP και WTA) ενημέρωσαν πως θα δώσουν διορία μέχρι και την 1η Ιουνίου για να συναποφασίσουν τι θα συμβεί με το US Open και τα τουρνουά προετοιμασίας. Η ATP ελπίζει να γίνονται κανονικά τα τουρνουά από τον Αύγουστο, για να γίνουν κάποια τουρνουά στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου προφανώς και του US Open, ώστε να ακολουθήσει μια μικρή χωμάτινη σεζόν που θα ολοκληρωθεί με το Roland Garros (20 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου).

Ναδάλ: «Yπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το τένις»

Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, καθώς το χειρότερο (και πιο πιθανό) είναι αυτό που κάνει λόγο για αναστολή όλων των μεγάλων τουρνουά έως το τέλος της χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ