Ο Τιμ διαφωνεί με τον Φέντερερ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους δώσω χρήματα!»

Αντίθετος με την πρόταση του Ρότζερ Φέντερερ για ενοποίηση ανδρικού και γυναικείου τένις για οικονομικό σκοπό δηλώνει ο Ντόμινικ Τιμ, κάνοντας λόγο για έλλειψη επαγγελματισμού από μερικούς συναδέλφους του. 

Ο Τιμ διαφωνεί με τον Φέντερερ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους δώσω χρήματα!»

Η πρόσφατη πρόταση, για ενοποίηση ανδρικού και γυναικείου τένις που είχε υποβάλει ο Ρότζερ Φέντερερ, βρήκε θετική και άμεση ανταπόκριση από αστέρες του αθλήματος, όπως οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Ραφαέλ Ναδάλ και Σερένα Ουίλιαμς.

Συγχώνευση ATP και WTA προτείνει ο Φέντερερ!

Με αυτή, όμως, δεν συμφωνούν όλοι. Ένας άλλος παίκτης κορυφαίου επιπέδου, ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ, εκτιμά ότι δεν υπάρχουν αθλητές, ακόμη κι εκείνοι που βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο επιβίωσης.

Ναδάλ: Στο πλευρό του Φέντερερ για τη συγχώνευση της ATP με τη WTA

«Όλο το χρόνο βλέπω πολλούς που δεν δίνουν τα πάντα στο τένις», δήλωσε ο Τιμ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Kronen Zeitung. «Πολλοί δεν είναι αρκετά επαγγελματίες. Δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να τους δώσω χρήματα».

Και συμπλήρωσε: «Προτιμώ να δώσω σε ανθρώπους ή ιδρύματα που το χρειάζονται πραγματικά. Κανένα επάγγελμα στον κόσμο δεν εγγυάται μια μεγάλη επιτυχία στην αρχή της καριέρας. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο και πρέπει να αγωνιστείς συνεχώς για την κατάταξή μας».