Ναδάλ: «Yπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το τένις»

Ο Ράφα Ναδάλ δήλωσε απαισιόδοξος για την πιθανότητα να επανέλθει το τένις σύντομα σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Ναδάλ: «Yπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το τένις»

Το επαγγελματικό τένις έχει ανασταλεί μέχρι το τέλος Ιουλίου το νωρίτερο και ο Ράφα Ναδάλ δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του σε μια διαδικτυακή συνομιλία που διοργάνωσε η ισπανική ομοσπονδία τένις:

«Είμαι πολύ απαισιόδοξος ότι μπορεί να ξαναρχίσει η δραστηριότητα. Στο τένις πρέπει να ταξιδεύεις κάθε εβδομάδα, να μένεις σε ξενοδοχεία, να πηγαίνεις σε διαφορετικές χώρες. Ακόμα κι αν παίζουμε χωρίς θεατές, για να οργανώσεις οποιοδήποτε τουρνουά εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Σε διεθνές επίπεδο βλέπω ένα σοβαρό πρόβλημα».

Επιπλέον, ο Ισπανός τενίστας τόνισε ότι η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με τα τουρνουά: «Έχουμε ήδη πει ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Φαίνεται ότι τα πράγματα είναι λίγο λιγότερο άσχημα, αλλά έχουμε περάσει ενάμιση πολύ δύσκολο μήνα, με πολλές ανεπανόρθωτες απώλειες. Άλλες απώλειες είναι λιγότερο σημαντικές, αλλά χωρίς αμφιβολία θα προκαλέσουν ταλαιπωρία στην κοινωνία τους επόμενους μήνες. Ελπίζω ότι θα είναι μήνες και όχι χρόνια, γιατί υπάρχει οικονομικό ζήτημα. Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ είναι λυπηρό όταν βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν».

Ο 33χρονος Ναδάλ είπε ότι ακόμα και όταν το τένις συνεχιστεί, οι παίκτες θα πρέπει να ανακτήσουν τα επίπεδα φυσικής τους κατάστασης: «Θα είναι δύσκολη υπόθεση να ξανακερδίσεις τη φυσική σου κατάσταση. Θα χρειαστείς πολλή πειθαρχία και θα υποστείς μεγάλη ταλαιπωρία. Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ρυθμούς προπονήσεων τόσο το καλύτερο. Όσον αφορά την επανέναρξη των τουρνουά, είμαι απαισιόδοξος. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα πιο σημαντικά από το τένις».

Η Ισπανία επλήγη από τον ιό με 223.759 κρούσματα και 23.190 θανάτους. Ο Ναδάλ πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα εικονικό «Open Madrid» που ξεκινά σήμερα (27/4), με 32 από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου να ανταλλάσσουν τις ρακέτες με χειριστήρια παιχνιδιών σε μια ηλεκτρονική έκδοση του τουρνουά.

Πηγή: ΑΠΕ