Οι μπουκ δίνουν φαβορί τη Σάκκαρη για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός. Τι παίζουν για Τσιτσιπά

Πρώτο φαβορί η Μαρία Σάκκαρη, δεύτερο ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός, σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών

Οι μπουκ δίνουν φαβορί τη Σάκκαρη για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός. Τι παίζουν για Τσιτσιπά

Ποιος να το περίμενε πως πριν την διεξαγωγή των ημιτελικών αγώνων στο Ρολάν Γκαρός, η Μαρία Σάκκαρη θα δινόταν από τους «μπουκ» πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ρολάν Γκαρός: Δεν είχε ιδέα από τένις και πετούσε… αλογόμυγα

Και όμως, αυτό συμβαίνει, από τη στιγμή που η Ελληνίδα τενίστρια με τις εκκωφαντικές εμφανίσεις της στο Παρίσι δίνεται πλέον πρώτη και με διαφορά στις αποδόσεις που αγγίζουν το 2.40. Ακολουθεί η αντίπαλός της στον ημιτελικό Μπάρμπαρα Κρεϊτσίκοβα με 3.20, η Αναστασία Παβλουτσιάνκοβα με 3.75 και τελευταία η Ταμάρα Ζίντανσεκ με 8.00.

Roland Garros: Ποια είναι η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη

Στη φάση των "4" του Roland Garros, θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (No33 της παγκόσμιας κατάταξης). Η αθλήτρια πέρασε στα ημιτελικά νικώντας την Κόρι Γκοφ με 7-6 και 6-2. Η Τσέχα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Από τον περασμένο Μάρτιο τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί 19 νικών σε 24 αναμετρήσεις (19-5).


Από το Νο.63 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να ανεβεί στο Νο.33 σε κάτι περισσότερο από 2 μήνες, ενώ μετά το Roland Garros θα βρίσκεται τουλάχιστον στο Νο.23, βελτιώνοντας κατά 10 ακόμα θέσεις τόσο την τωρινή της θέση, όσο και το career high της!

Στους άνδρες επικρατέστερος δίνεται ο «βασιλιάς της σκόνης» Ράφαελ Ναδάλ σε απόδοση μόλις 1.50, ενώ δεύτερος επικρατέστερος για να κατακτήσει το τρόπαιο είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο 5.00. Λίγο πιο πίσω ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο 5.50 (ο οποίος βέβαια θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον αχτύπητο στο χώμα Ναδάλ στον ημιτελικό) και τελευταίος στα προγνωστικά ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό, Αλεξάντερ Σβέρεφ, με 9.00.

Ζβέρεφ: «Σοβιετικό» θηρίο, γερμανικής... παραγωγής στον δρόμο του Τσιτσιπά

Ο Αλεξάντερ Σάσα Ζβέρεφ, το... υψηλό εμπόδιο στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά για τον τελικό του Roland Garros, ένας Γερμανός με ρίζες στην πρώην Σοβιετική Ένωση, με γονείς τενίστες, που έπαιξε ποδόσφαιρο και χόκεϊ επί πάγου.


Ο Σάσα που βλέπει τον κόσμο από τα 198 εκατοστά, μεγάλωσε σε μια οικογένεια από την πρώην Σοβιετική Ένωση, επί Γερμανικού εδάφους και αν και έπαιξε ποδόσφαιρο και χόκεϊ επί πάγου, μάλλον ήταν γεννημένος τενίστας.
click here

Αυτός είναι με λίγα λόγια ο Αλεξάντερ Σάσα Ζβέρεφ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση -ένα βήμα πριν τον τελικό- του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά άρχισε να παίζει τένις σε πολύ μικρή ηλικία. Ο ίδιος έχει πει: «Μια μέρα, όταν ήμουν νομίζω ενός έτους και πέντε μηνών, πήρα μια μικρή ρακέτα, και άρχισα να σπρώχνω την μπάλα σε όλο το διαμέρισμά και από τότε με πήραν έξω στο γήπεδο. Το απολαμβάνω ακόμα, το απόλαυσα και τότε».

Προπονητές του ήταν αρχικά οι γονείς του. «Η μητέρα είχε ένα πιο χαλαρό στιλ, ο πατέρας του "είχε έναν πολύ σοβιετικό τρόπο κυρίως στα... μαθήματα φυσικής άσκησης», έχει πει ο Ζβέρεφ.

Σήμερα ο Αλεξάντερ Σάσα Ζβέρεφ είναι το Νο 6 της Παγκόσμιας Κατάταξης.