Άκυρο το Παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο! (vids)

Η απίθανη επίδοση της Ελίνας Τζένγκο στα Ιωάννινα δεν θα μετρήσει τελικά ως Παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς δεν είχε προβλεφθεί έλεγχος ντόπινγκ.

Άκυρο το Παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο! (vids)

Η Ελίνα Τζένγκο, από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει ο ελληνικός στίβος αυτή τη στιγμή, πέτυχε μια πολύ μεγάλη επίδοση τον Αύγουστο στα Ιωάννινα στέλνοντας το ακόντιο της στα 63,96μ ωστόσο δεν μετράει η επίδοσή της όπως ενημερώθηκε επίσημα η ελληνική ομοσπονδία από την World Athletics.

Ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την οργάνωση και διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων στίβου Γιάννης Κουτσιώρας, δεν προέβλεψε να υπάρχει έλεγχος ντόπινγκ στα Ιωάννινα.

Η θέση του Γιάννη Κουτσιώρα και του ΕΣΚΑΝ για το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο που δεν αναγνωρίστηκε!

Αναλυτικά η δήλωσή του Κουτσιώρα στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

«Εκφράζω τη μεγάλη μου λύπη για την απόφαση της WA να μην αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο. Η αθλήτρια ήταν από την πρώτη στιγμή διαθέσιμη για να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για την τόσο δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ΕΣΚΑΝ δεν επέλεξε να στείλει κλιμάκιο δειγματοληπτών στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι, ενώ όλες οι προσπάθειες που κάναμε, σε συνεργασία με τον κύριο Στάθη Κουκέα συντονιστή επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΚΑΝ, αμέσως μετά την επίτευξη του ρεκόρ για να πραγματοποιηθεί έλεγχος την ίδια ημέρα, με κλιμάκιο δειγματοληπτών είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Πάτρα, για τεχνικούς λόγους - και χωρίς ευθύνη του ΣΕΓΑΣ- , δεν απέδωσαν.

Έτσι, η αθλήτρια ταξίδεψε την επόμενη ημέρα στην Πάτρα και υποβλήθηκε σε έλεγχο εκεί, εντός 24 ωρών από τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η WA θα ενημερωθεί άμεσα για τα πραγματικά περιστατικά, που καταδεικνύουν ότι τόσο η αθλήτρια όσο και η Ομοσπονδία δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο και ελπίζω ότι το θέμα θα επανεξεταστεί».

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου: Η πρώτη φορά της Τζένγκο, η...13η του Δουβαλίδη! (vids)

Όλος ο ελληνικός στίβος από την Πύλο μέχρι την Ορεστιάδα και από την Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα, γνώριζε πολύ καλά πως η Τζένγκο – και όχι μόνο – πήγαινε στα Ιωάννινα για να καταρρίψει τουλάχιστον το πανελλήνιο ρεκόρ. Το γνώριζε και ο ίδιος ο Κουτσιώρας από τον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαρίωβ, ο οποίος ενημέρωσε ως όφειλε τον εθνικό προπονητή για την εξαιρετική κατάσταση της 18χρονης αθλήτριάς του.

Τζένγκο στο ΦΩΣ: «Υποσχέθηκα στη μαμά μου να σταματήσει να καθαρίζει σπίτια»

Είναι όμως και η προκήρυξη του κάθε πανελλήνιου πρωταθλήματος που προβλέπει ελέγχους ντόπινγκ κατά την διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος, προκήρυξη που την βγάζει και υπογράφει ο Εθνικός προπονητής ως επικεφαλής των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Παγκόσμιο ρεκόρ K 18 από την Τζένγκο στον ακοντισμό

H Τζένγκο έψαχνε 24 ώρες μετά το ρεκόρ να δώσει δείγμα με την ελπίδα να καλυφθεί η γκάφα του Εθνικού προπονητή και να της αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ. Δυστυχώς όμως οι κανονισμοί της World Athletics – και όχι μόνο – είναι πολύ συγκεκριμένοι και τους γνωρίζουν όλες οι εθνικές ομοσπονδίες.

ΠΗΓΗ: Sportfeed