Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπορούν και οι δυο στο φάιναλ φορ

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός είναι ικανοί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπορούν και οι δυο στο φάιναλ φορ

Με τον Κώστα Σλούκα να το παίρνει πάνω του, ο Παναθηναϊκός κέρδισε χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ τη Μακάμπι και ισοφάρισε σε 1-1 στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση μετά την… αναπάντεχη ήττα της Τρίτης και πήραν ξανά την κατάσταση στα χέρια τους, όσο μπορεί να ειπωθεί αυτό, με τη σειρά στα ίσα και τα άλλα δύο ματς στην έδρα της Μακάμπι. Μιλάμε όμως για το Βελιγράδι και όχι για το Τελ Αβίβ, οπότε δεν θα είναι και τόσο… γηπεδούχοι οι Ισραηλινοί. Ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα να πάρει έστω ένα παιχνίδι εκεί και να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το Βερολίνο. Παρά την ήττα του στο πρώτο ματς, θεωρούμε πως παραμένει φαβορί της σειράς.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του έχει απόψε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να αγκαλιάσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη μεγάλη νίκη τους στο πρώτο ματς έχουν την ψυχολογία μαζί τους και ξέρουν πως, αν κερδίσουν πάλι, θα βρεθούν μια ανάσα από το Βερολίνο. Το αποψινό παιχνίδι, ωστόσο, προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολο. Πιο δύσκολο και από το πρώτο. Η Μπαρτσελόνα μπορεί πλέον να νιώθει πίεση, αλλά είναι σίγουρο πως θα βγάλει εγωισμό. Ήδη οι μπουκ από ένα παιχνίδι έχρισαν τώρα φαβορί της σειράς τον Ολυμπιακό, αλλά όπως διαπιστώνουμε αυτά αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Και εάν ισοφαρίσει η Μπάρτσα, όλα θα ξεκινήσουν από το μηδέν, ασχέτως εάν τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι στο ΣΕΦ. Όπως εύκολα κέρδισε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη, άλλο τόσο μπορεί να νικήσει στον Πειραιά η Μπάρτσα. Επομένως τίποτε ακόμη δεν έχει κριθεί και καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι το αποψινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος, να βγάλει από το μυαλό του τη νίκη της Τετάρτης και να προσπαθήσει πάλι να χαλάσει το παιχνίδι των Καταλανών.

Την ίδια ώρα, έχουμε μια συναρπαστική σειρά στους τελικούς της Α1 γυναικών. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε χθες στη Λεωφόρο, έκανε το 2-2 και όλα θα κριθούν την Κυριακή στο ΣΕΦ. Μέχρι στιγμής έχει κυριαρχήσει ο νόμος των γηπεδούχων. Οι «πράσινες» θα προσπαθήσουν να πετύχουν το πρώτο «μπρέικ» που θα είναι και φαρμακερό. Πήραν ψυχολογία μετά τη χθεσινή νίκη (η πιο καθαρή μετά από τρία κλειστά ματς) και θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκες», ωστόσο, έχουν καρδιά πρωταθλητή και έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να κερδίζουν κάτι τέτοια παιχνίδια. Θα είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη μάχη.

Χθες είχαμε και τη σπουδαία πρόκριση του Ερμή Σχηματαρίου στο φάιναλ φορ της Elite League. Ο σύλλογος της Βοιωτίας στη μόλις δεύτερη χρονιά του στην Α2 κατάφερε να φτάσει ένα βήμα από την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία! Θα το πετύχει εάν κερδίσει τον Πανιώνιο, αλλά, ακόμη κι αν χάσει (που είναι το λογικότερο), θα έχει μια ακόμη ευκαιρία, απέναντι στον νικητή του άλλου ζευγαριού (Μίλων – Ηρακλής ή Μεγαρίδα). Ήδη υπέρβαση, πάντως, για τον Ερμή που τερμάτισε έβδομος στην κανονική περίοδο, κι ενώ έχασε στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν τον καλύτερο παίκτη του, αλλά και της κατηγορίας, τον Ζακ Μπράιαντ, που δεν είπε «όχι» στα περισσότερα λεφτά του Μίλωνα. Πρωτεργάτης της επιτυχίας του Ερμή ο Νίκος Οικονόμου, που έχει βρει την… Ιθάκη του στο Σχηματάρι και έχει χτίσει κάτι πολύ καλό σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα έχουμε και την παρουσία του Περιστερίου στο φάιναλ φορ του BCL στο Βελιγράδι. Οι «κυανοκίτρινοι» είναι το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στην Τενερίφη, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης στην καριέρα του πολλές φορές έχει ανατρέψει τα προγνωστικά. Και αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει και τώρα!