Ολυμπιακοί Αγώνες: Ούτε οι Αυστραλοί πάνε Τόκιο!

Το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο για τους Ιάπωνες, τη ΔΟΕ και την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, που επιμένουν να μην τους αναβάλουν. Μετά τον Καναδά, ήταν η σειρά της Αυστραλίας να ανακοινώσει ότι δεν πάει στο Τόκιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ούτε οι Αυστραλοί πάνε Τόκιο!

Το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο για τους Ιάπωνες, τη ΔΟΕ και την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων, που επιμένουν να μην αναβάλουν τους Ολυμπιακούς. Μετά τον Καναδά και η Αυστραλία αποσύρει τη συμμετοχή της!

Η ΔΟΕ, η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν αναβάλλουν -ακόμα- τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο πιέζονται καθημερινά και εκεί θα οδηγηθούν!

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής του Καναδά ήρθε ένα ακόμη «χτύπημα», αυτή τη φορά από την Αυστραλία.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καναδάς απέσυρε τη συμμετοχή του! (pic)

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση όπου καλεί τους αθλητές και τις αθλήτριες να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

Ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ματ Κάρολ, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται η Αυστραλία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι, καθώς θέτει σε προτεραιότητα την υγεία των αθλητών και των οικογενειών τους.

Αυστραλία: Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε «λουκέτο»

«Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι Ολυμπιακοί δεν θα μπορέσουν να διεξαχθούν τον Ιούλιο. Οι αθλητές μας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να συνεχίσουν την προπόνηση και την προετοιμασία τους, έχοντας παράλληλα την αβεβαιότητα για το μέλλον των Αγώνων.

Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: «Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, όχι ακύρωση»

Έχουμε αθλητές με βάση το εξωτερικό, προπονούνται σε κεντρικές τοποθεσίες γύρω από την Αυστραλία ως ομάδες. Με τους ταξιδιωτικούς και άλλους περιορισμούς, αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Βασική αρχή της ΔΟΕ είναι η υγεία των αθλητών και προς αυτό πρέπει να κινηθεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών για την πολύτιμη συμβολή του στις συζητήσεις σήμερα και την τελευταία εβδομάδα, που αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των αθλητών μας».

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επιβεβαίωσε η ΔΟΕ τα σενάρια για αναβολή

Ο αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας και αρχηγός της αποστολής της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, Ίαν Τσέστερμαν, είπε από την πλευρά του:

«Είναι σαφές ότι οι Αγώνες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο. Οι αθλητές μας έχουν υπέροχη θετική στάση, αλλά το άγχος και η αβεβαιότητα τους δυσκολεύει.

Έχουν επίσης φέρει το βάρος της ανησυχίας για τους συνομηλίκους τους σε όλο τον κόσμο.

Reuters: «Εξετάζουν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για ένα ή δύο χρόνια»

Γνωρίζουμε ότι για πολλές τέτοιες αναβολές θα παρουσιαστεί μια σειρά νέων θεμάτων.

Αλλά όταν ο κόσμος θα είναι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα μιλάμε για μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού και της ανθρωπότητας».