Αυστραλία: Ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε «λουκέτο»

«Λουκέτο» και στην Αυστραλία λόγω του κορονοϊού και αναμένεται συνάντηση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας με την κυβέρνηση για το μέλλον των αθλητών ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυστραλία: Ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε «λουκέτο»

«Λουκέτο» και στην Αυστραλία λόγω του κορονοϊού και αναμένεται συνάντηση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας με την κυβέρνηση για το μέλλον των αθλητών και αθλητριών.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε σήμερα σκληρά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημία χωρίς εξαιρέσεις, ούτε για τους κορυφαίους αθλητές!

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέβαλε την απαγόρευση μετακινήσεων και ταξιδιών ενώ ζήτησε να κλείσουν από αύριο Δευτέρα τα γυμναστήρια, οι κλειστοί αθλητικοί χώροι, τα σινεμά, οι παμπ, τα κλαμπ και τα καζίνο!

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά για άλλες δύο εβδομάδες αλλά εάν και εφόσον οι γονείς επιθυμούν να μην στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, έχουν το δικαίωμα.

«Αυτή η κατάσταση δε θα διορθωθεί γρήγορα. Δεν είναι κάτι το οποίο θα αντιμετωπίσουμε σε δύο εβδομάδες ή ένα μήνα. Για να επιστρέψουν τα πράγματα στο φυσιολογικό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και για εξάμηνους περιορισμούς. Η περίοδος είναι κρίσιμη και ιδιαίτερα κρίσιμη και για τη χώρα μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Όπως αναφέρουν στην Αυστραλία, μετά τις ανακοινώσεις από την πλευρά του Πρωθυπουργού, όλα τα προγραμματισμένα μίτινγκ όπως φυσικά και τα Ολυμπιακά τράιαλς στην κολύμβηση και το ηπειρωτικό πρωτάθλημα της Ωκεανίας δεν θα διεξαχθούν.

Μάλιστα από τη στιγμή που ο Σκοτ Μόρισον έκανε λόγο για εξάμηνο αποκλεισμό, γίνεται αντιληπτό πως εάν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, η Αυστραλία δεν θα στείλει αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, εφόσον βέβαια διεξαχθούν τον Ιούλιο στο Τόκιο και δεν παρθεί απόφαση για αναβολή τους.