Ολυμπιακοί Αγώνες: Επιβεβαίωσε η ΔΟΕ τα σενάρια για αναβολή

Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της πως εξετάζεται το σενάριο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε έναν μήνα η οριστική απόφαση. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επιβεβαίωσε η ΔΟΕ τα σενάρια για αναβολή

Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της πως εξετάζεται το σενάριο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε και σήμερα ανακοίνωση όπου κάνει γνωστό πως δεν αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο μιλά ανοιχτά για την αναβολή τους.

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Reuters, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει πως προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, οδηγείται στην επεξεργασία εναλλακτικού πλάνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Reuters: «Εξετάζουν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για ένα ή δύο χρόνια»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση θα παρθεί με γνώμονα το συμφέρον των αθλητών και όλων όσοι εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΔΟΕ παρά τις φωνές, τις ενστάσεις και τις δηλώσεις αθλητών, αθλητριών ακόμη δεν προχωρά στην αναβολή των Αγώνων στην Ιαπωνία ωστόσο η λογική λέει πως σύντομα εκεί θα οδηγηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, η κατάσταση στην Ιαπωνία είναι καλύτερα με τον κορονοϊό αλλά η ραγδαία εξάπλωση του ιού στον υπόλοιπο κόσμο, ενδεχομένως να φέρει αλλαγές όπως και το γεγονός πως ορισμένες εγκαταστάσεις μπορεί να μην είναι διαθέσιμες πλέον.

Σημειώνεται η διαχείριση της κατάστασης είναι δύσκολη αφού υπάρχουν ήδη εκατομμύρια κρατήσεις. Μάλιστα γίνεται λόγος και για αλλαγή του calendar με τα 33 αθλήματα!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση θα παρθεί με γνώμονα το συμφέρον των αθλητών και όσων εμπλέκονται στους Αγώνες.

Μάλιστα η ΔΟΕ αναφέρει πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις Ολυμπιακές επιτροπές κάθε χώρας αλλά και τις παγκόσμιες ομοσπονδίες κάθε σπορ.

Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί σε 4 εβδομάδες.