Reuters: «Εξετάζουν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για ένα ή δύο χρόνια»

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων εξετάζει πλέον εναλλακτικά σενάρια για την ημερομηνία τέλεσης της διοργάνωσης! Μάλιστα σκέπτονται και την αναβολή των Αγώνων για ένα, δύο χρόνια!

Reuters: «Εξετάζουν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για ένα ή δύο χρόνια»

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων εξετάζει πλέον εναλλακτικά σενάρια για την ημερομηνία τέλεσης της διοργάνωσης!

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι στον... αέρα ακόμη κι αν η ΔΟΕ πρόσφατα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβληθούν αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων στο Τόκιο έχει ξεκινήσει να εξετάζει σενάρια για την επόμενη μέρα.

Μάλιστα το Reuters επικαλείται πηγές μέσα από την οργανωτική επιτροπή που όμως δεν έχουν τη δικαιοδοσία να τοποθετούνται δημόσια.

Οι πληγές λοιπόν σύμφωνα πάντα με το Reuters αναφέρουν πως τους ζητήθηκε να αρχίσουν μελετούν εναλλακτικά σενάρια για την ημερομηνία της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που προκύπτει τέτοια πληροφορία μέσα από την οργανωτική επιτροπή ενώ μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τη ΔΟΕ ή την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων.

Τα εναλλακτικά σενάρια εξετάζουν φυσικά και το κόστος της μετακίνησης των Αγώνων σε άλλη ημερομηνία, με τις πηγές να αναφέρουν ότι το ιδανικό θα ήταν η αναβολή κατά 45 ημέρες, κάτι το οποίο όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο.

«Κάνουμε εναλλακτικά σχέδια, εξετάζοντας διαφορετικά χρονοδιαγράμματα αναβολής» δήλωσε αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τα σενάρια περιλαμβάνουν φυσικά και εκτιμήσεις κόστους για διαφορετικές καθυστερήσεις.

Η δεύτερη πηγή, η οποία είναι επίσης κοντά στην οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020, επιβεβαίωσε ότι συζητείται η αναβολή των Αγώνων και η τέλεσή τους σε έναν ή δύο χρόνια.