Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καναδάς απέσυρε τη συμμετοχή του! (pic)

Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που ανακοινώνει πως δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο! Μάλιστα η Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά την αναβολή των Αγώνων για έναν χρόνο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καναδάς απέσυρε τη συμμετοχή του! (pic)

Ο Καναδάς εκτός Ολυμπιακών Αγώνων! Η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε πως αποσύρει τους αθλητές και τις αθλήτριές της από τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες!

Οι Αμερικανοί μετά την ανακοίνωση της ΔΟΕ την Κυριακή το βράδυ, που έκανε λόγο για οριστική απόφαση σε έναν μήνα, πήρε θέση επίσημα και έκανε γνωστό πως δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Μία ακόμη ένδειξη ότι πάρα πολύ δύσκολα φέτος το καλοκαίρι στο Τόκιο θα δούμε το μεγάλο ραντεβού.

«Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή (CPC), υποστηριζόμενες από τις Επιτροπές Αθλητών, τους Εθνικούς Αθλητικούς Οργανισμούς και την κυβέρνηση της χώρας, πήραν τη δύσκολη απόφαση να μη στείλουν τις ομάδες στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2020» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Μάλιστα η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά καλεί άμεσα τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναβάλουν τους Αγώνες για έναν χρόνο.

«Αναγνωρίζουμε τις εγγενείς περιπλοκές γύρω από μια αναβολή, τίποτα όμως δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών μας και της παγκόσμιας κοινότητας.

Δεν πρόκειται μόνο για την υγεία των αθλητών. Πρόκειται για τη δημόσια υγεία. Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τους αθλητές μας και την υγεία τους και την ασφάλεια των οικογενειών τους και της ευρύτερης καναδικής κοινότητας εάν συνεχίσουν οι αθλητές μας την εκπαίδευσή τους προς αυτούς τους Αγώνες.

Στην πραγματικότητα, είναι αντίθετο με τις συμβουλές για τη δημόσια υγεία που προτρέπουμε να ακολουθήσουν όλοι οι Καναδοί.

Βρισκόμαστε στη μέση μιας παγκόσμιας κρίσης για την υγεία που είναι πιο σημαντική από τον αθλητισμό.

Ευχαριστούμε τους αθλητές, τους συνεργάτες μας και την αγωνιστική κοινότητα του Καναδά για την υπομονή τους.

Εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η ΔΟΕ και η ΔΠΕ θα συμφωνήσουν με την απόφαση να αναβληθούν οι Αγώνες».