Πινγκ πονγκ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Παναθηναϊκό στον τελικό!

Πρωταθλήτρια Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ανδρών του Ολυμπιακού!

Πινγκ πονγκ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Παναθηναϊκό στον τελικό!

Στον τελικό της Α1 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Θρύλος επικράτησε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού και κατέκτησε τον τίτλο, αλλά και το νταμπλ, αφού στις 15/5, πανηγύρισε και το Κύπελλο Ελλάδας (3-2 τον Παναθηναϊκό).

Οι «ερυθρόλευκοι», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Σγουρόπουλο, με δύο νίκες επί των Ντίγιας (3-0) και Γκάτσινα (3-2), αλλά και με μία επικράτηση του Πουκάρ κόντρα στον Κάμπος (3-1), κυριάρχησαν για άλλη μία φορά φέτος επί των «πράσινων» και έφτασαν στη νίκη στο ΣΕΦ, πανηγυρίζοντας πανάξια και θριαμβευτικά την κατάκτηση του 15ου πρωταθλήματος και του νταμπλ, για τη σεζόν 2021-22.

Η ομάδα του Γιώργου Χριστοφοράκη προηγήθηκε με 1-0, χάρη στη νίκη (3-0) του Σγουρόπουλου κόντρα στον Ντίγιας, αλλά ισοφαρίστηκε σε 1-1 από τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα (1-3) του Σιμπάεφ από τον Γκάτσινα. Ο Πουκάρ έδωσε ξανά προβάδισμα (2-1), κερδίζοντας με 3-1 τον Κάμπος των «πράσινων», με τον Σγουρόπουλο να κάνει σπουδαία ανατροπή από 2-1 και να επικρατεί του Γκάτσινα με 3-2, δίνοντας τη νίκη και τον τίτλο του πρωταθλητή στον Ολυμπιακό!

Η εξέλιξη του αγώνα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Παναθηναϊκός 3-1

Σγουρόπουλος-Ντίγιας 3-0 (11-9, 11-8, 11-8)

Σιμπάεφ-Γκάτσινα 1-3 (11-4, 7-11, 5-11, 8-11)

Πουκάρ-Κάμπος 3-1 (8-11, 11-6, 11-6, 11-8)

Σγουρόπουλος-Γκάτσινα 3-2 (9-11, 13-11, 10-12, 11-8, 11-9)

Δηλώσεις:

Γιάννης Σγουρόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που μπόρεσα να κάνω δύο νίκες και καταφέραμε να κερδίσουμε. Σίγουρα και οι δύο ομάδες είχαμε δυνατές τριάδες και το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά στο τέλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ψυχολογία και εκεί υπερτερούσαμε. Είμαι αρκετά χαρούμενος, που επέστρεψα από το εξωτερικό για να αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό και νομίζω, δεν μπορούσε να γίνει με καλύτερο τρόπο από τον σημερινό».

Αλεξάντερ Σιμπάεφ: «Νομίζω, σήμερα αποδείξαμε ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Φυσικά, έχουμε έναν πολύ σπουδαίο νεαρό Έλληνα παίκτη, τον Σγουρόπουλο, ο οποίος σήμερα έδειξε τις σπουδαίες δυνατότητές του. Αυτό είναι καλό τόσο για την χώρα, όσο και για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Τόμισλαβ Πουκάρ: «Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς και φυσικά, είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε. Αλλάξαμε την τακτική μας αυτή τη φορά, γιατί είχα χάσει στην προηγούμενη αναμέτρηση μου και για αυτό, ο προπονητής μου με έβαλε να αγωνιστώ στην τρίτη θέση. Ο Γιάννης (σ.σ. Σγουρόπουλους) ήταν εξαιρετικός σήμερα, έφερε δύο πόντους και έκανε τρομερή εμφάνιση».