Η 8άδα ξένων του Ολυμπιακού για το Super Cup – Ποιοι έμειναν εκτός
Μέχρι πότε μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας να αποφασίσει για την τελική 6άδα ξένων του Ολυμπιακού, ενόψει του ημιτελικού με την ΑΕΚ (26/9, 16:45).
Μετά το εντυπωσιακό 106-89 επί της Μπασκόνια στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός αφήνει προσωρινά στην άκρη τη EuroLeague και επικεντρώνεται στο Super Cup, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου.
Πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (26/9, 16:45), ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τους ξένους που θα έχει στη διάθεσή του.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, στην οκτάδα έχουν δηλωθεί οι Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Γιαν Μοντέρο, Εβάν Φουρνιέ, Τάισον Ουορντ, Εμπάι Εντιάι, Ντόντα Χολ, Ταϊρίκ Τζόουνς και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Εκτός βρίσκεται προς το παρόν ο Κόρι Τζόσεφ, με τους Πειραιώτες να διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής έως τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Ταϊρίκ Τζόουνς, καθώς ο Αμερικανός είναι τιμωρημένος. Η ποινή των επτά αγωνιστικών που του έχει επιβληθεί θα αρχίσει να μετρά εφόσον παραμείνει δηλωμένος στην οκτάδα των ξένων.
Από εκεί και πέρα, ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να αφήσει εκτός ακόμη δύο παίκτες, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική εξάδα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η σχετική δήλωση πρέπει να γίνει έως τις 13:45 του Σαββάτου, τρεις ώρες πριν από το τζάμπολ.