Ανακοίνωσε το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» ο Αυγενάκης

Τη χάραξη Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοινώνοντας την άμεση διοργάνωση ανοιχτών τριήμερων εκδηλώσεων στις έδρες και των 13 Περιφερειών της χώρας μας, για τη συνδιαμόρφωση της εκπόνησής του. 

Ανακοίνωσε το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε ότι οι εκδηλώσεις για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Πάτρα (8-10 Απριλίου), θα περιλαμβάνουν:

  • Αφ’ ενός, τη διοργάνωση διήμερου ανοιχτού Συνεδρίου, με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, των αθλητικών φορέων της περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων, των επαγγελματιών του αθλητισμού κλπ.
  • Αφ’ ετέρου, τη διοργάνωση «Έκθεσης Αθλητισμού» για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητικό τουρισμό, τη γνωριμία με ερασιτεχνικά σωματεία και μη διαδεδομένα αθλήματα, την ανάδειξη των e-Sports, την προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων και την παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού.

Διαβάστε ΕΔΩ το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός τόνισε σχετικά:

«Φέρνουμε, για πρώτη φορά στα χρονικά, όλους τους εμπλεκόμενους στο ίδιο τραπέζι. Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας: Με τους Ολυμπιονίκες, τους πρωταθλητές, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, τους Παραολυυμπιονίκες και αθλητές ΑμεΑ, τους προπονητές, τα αθλητικά Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τους αθλητικούς παράγοντες, τους διοργανωτές, τους εθελοντές του αθλητισμού, την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τολμάμε να συζητάμε δημόσια και να αντιμετωπίζουμε θέματα, όπως η κακοδιοίκηση, η βία, το ντόπινγκ, η χειραγώγηση και η σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό.

Δίνουμε φωνή στους αθλητές μας, αφουγκραζόμαστε τους αδύναμους και ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος. Σφυρηλατούμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Συνδέουμε την κορυφή της πυραμίδας με την βάση της αθλητικής οικογένειας.Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.

Πρώτος σταθμός, προγραμματίζεται να είναι η Δυτική Ελλάδα, 8-10 Απριλίου 2022, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στην Πάτρα».