Τ. Μπαχ: Κανονικά οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο το καλοκαίρι

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Οι προβλέψεις του Ρίσαρντ Πάουντ. 

Τ. Μπαχ: Κανονικά οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο το καλοκαίρι
Getty Images

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, διαβεβαίωσε την Πέμπτη 21/1 ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ενώ το λαϊκό αίσθημα στην Ιαπωνία είναι κατά της διεξαγωγής της διοργάνωσης το καλοκαίρι.

Σε συνέντευξή του σε ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης, ο Γερμανός παράγοντας επανέλαβε ότι παρά την έξαρση του κορονοϊού στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αλλά και παγκοσμίως με αλλεπάλληλα ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων, οι Αγώνες που αναβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2020 θα γίνουν φέτος, κατά τον προγραμματισμό.

Ο κ. Μπαχ τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, κάτι που μπορεί βεβαίως να σημαίνει ότι αν τυχόν δεν γίνουν το καλοκαίρι οι Αγώνες, δε θα αναβληθούν ξανά, αλλά θα ματαιωθούν.

«Μεγάλος ο κίνδυνος των Ολυμπιακών Αγώνων»

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ εκδήλωσε ακόμη την απόλυτη αφοσίωσή του στη διεξαγωγή ασφαλών και επιτυχημένων Ολυμπιακών φέτος.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο πρεσβύτερος «Αθάνατος» Ρίτσαρντ Πάουντ, που έχει εκφράσει έντονες αμφιβολίες για τη διεξαγωγή των Αγώνων φέτος, προέβλεψε ότι η διοργάνωση θα αρχίσει κανονικά στις 23 Ιουλίου, αλλά πιθανόν χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Πηγή: kathimerini.gr, Reuters

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας