«Μεγάλος ο κίνδυνος των Ολυμπιακών Αγώνων»

Με μόλις έξι μήνες να απομένουν για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Μεγάλος ο κίνδυνος των Ολυμπιακών Αγώνων»

Οι προετοιμασίες των Ολυμπιακών Αγώνων μπαίνουν στην τελική ευθεία, καθώς απομένουν έξι μήνες μέχρι τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή, ωστόσο οι ειδικοί γιατροί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο στοίχημα.

Με το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι διοργανωτές βρίσκονται υπό πίεση και οι ερωτήσεις για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση είναι πολλές.

Η Ιαπωνία έκλεισε τα σύνορά της για να μην εξαπλωθούν τα κρούσματα, αλλά ο ερχομός περίπου 15.000 αθλητών και προσωπικού υποστήριξης προβληματίζει τους επιστήμονες.

«Πρέπει να το διακινδυνεύσουμε; Είναι μεγάλος ο κίνδυνος με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι πέρυσι, οπότε γιατί πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ακυρώθηκαν πέρυσι λόγω του κινδύνου μολύνσεων;», δήλωσε στο Reuters ο Κεντάρο Ιουάτα, ειδικός των μολυσματικών ασθενειών από το Πανεπιστήμιο του Κόμπε.

Οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι η αναβολή των Αγώνων για ένα ακόμη έτος δεν είναι προς συζήτηση, αφήνοντας ως μόνες επιλογές τη διεξαγωγή ή την ακύρωση.

Οι φωνές που ζητάνε την ακύρωση των αγώνων ολοένα και πληθαίνουν, ενώ οι κάτοικοι της Ιαπωνίας έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ