Αυτός είναι ο Ολυμπιακός (vid)

Ο Ολυμπιακός το Σάββατο (3/10) πανηγύρισε δυο Σούπερ Καπ σε διάστημα δυο ωρών στο πόλο. Δεν είναι η πρώτη φορά και λογικά ούτε η τελευταία που ο κορυφαίος Σύλλογος της Ελλάδας, γιορτάζει δυο τρόπαια την ίδια μέρα.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός (vid)

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι πανηγύρισε την ίδια ημέρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο πόλο, σε άνδρες και γυναίκες. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων. Αρχικά οι γυναίκες στον Λαιμό και εν συνεχεία οι άνδρες στη Γλυφάδα για να ακολουθήσει το γλέντι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ολυμπιακός – Εθνικός 21-6: Το 100ο της δεκαετίας! (pic)

Το Σάββατο το σκηνικό ίδιο. Σε διάστημα δυο ωρών, στο ίδιο κολυμβητήριο αυτή τη φορά, στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» το πόλο (άνδρες και γυναίκες) χάρισε στον κορυφαίο Σύλλογο της χώρας δυο ακόμη Κύπελλα. Για την ακρίβεια δυο Σούπερ Καπ.

Ολυμπιακός – Νηρέας Χαλανδρίου 30-4: Το σήκωσε κι αυτό, έσπασε το φράγμα των 100!

Έτσι ο Ολυμπιακός, έφτασε τα 101 τρόπαια την τελευταία δεκαετία σε όλα τα ομαδικά σπορ. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τα τμήματα που έχει υπό την προστασία του ο Ερασιτέχνης (βόλεϊ ανδρών/γυναικών, πόλο ανδρών/γυναικών, μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ ανδρών).

101 τρόπαια σε δέκα χρόνια, σημαίνει δέκα τρόπαια τη σεζόν και όχι σε τουρνουά και φιλικά! Μιλάμε για Ευρωπαϊκά, για πρωταθλήματα, κύπελλα και σούπερ καπ.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά δέκα ανά σεζόν, τη στιγμή που άλλοι Σύλλογοι για να φτάσουν τα δέκα τρόπαια πρέπει να περάσει μισός αιώνας και πανηγυρίζουν τον άλλο μισό!

Κραυγή αγωνίας για τον Ερασιτέχνη από τον Νίκο Μπαλτά: «Κάνω έκκληση σε όλους τους Ολυμπιακούς»

Εμείς όμως δεν θα σταθούμε ούτε στα τρόπαια, ούτε στα ρεκόρ αλλά σε αυτό που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός. Όσοι βρέθηκαν στο κολυμβητήριο το Σάββατο και μετά την απονομή του τροπαίου στις γυναίκες το κατάλαβαν πολύ καλά.

Βλάχος: «Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να καταρρίψει το ρεκόρ» (vid)

Είναι στιγμές που μένουν και δείχνουν το μεγαλείο του πειραιώτικου Συλλόγου. Ο Νίκος Μπαλτάς, ο οποίος είναι παρών σε όλα τα σπορ του Ολυμπιακού, έξω από το κολυμβητήριο στα κάγκελα περίμενε καρτερικά τέσσερις ώρες για να δει τις απονομές σε άνδρες και γυναίκες!

Μαζί του και κάποιοι ακόμη πιστοί φίλοι της ομάδας.

Η αρχηγός Άλκηστη Αβραμίδου, όπως φαίνεται και στο βίντεο, πήγε κοντά του για να τον ευχαριστήσει και φυσικά να του δώσει λίγη χαρά γιατί δεν μπορεί, να μπει στο γήπεδο και να γιορτάσει. Να πανηγυρίσει και να χειροκροτήσει τα μέλη της «ερυθρόλευκης» οικογένειας.

Εκείνος όμως αν και γνώριζε πως δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στην πισίνα ήταν εκεί, όχι γιατί γνώριζε το αποτέλεσμα αλλά γιατί θέλει απλά να βλέπει τον Ολυμπιακό. Να βλέπει το κόκκινο και το άσπρο.

Άλκηστη Αβραμίδου: Σε ποιους και γιατί αφιέρωσε το Σούπερ Καπ (vid)

Αυτός πρέπει να είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ένας κόσμος που θα στηρίζει την ομάδα, σε όλα τα σπορ, είτε παίρνει το πρωτάθλημα, είτε όχι. Είτε σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είτε όχι.

Ένας κόσμος που θα είναι δεμένος με το σήμα στην καρδιά και όχι με πρόσωπα. Ένας κόσμος που θα στέκεται δίπλα στην ομάδα και δεν θα περιμένει πότε θα φύγει ένας παίκτης από τον Ολυμπιακό για να πει «τι έγινε ρε παιδιά το κλείσαμε το μαγαζί;».

Χάρης Παυλίδης: «Ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος Σύλλογος στον κόσμο»

Ένας κόσμος που δεν θα επηρεάζεται από εκείνους που κατάφεραν είναι η αλήθεια, τις προηγούμενες δεκαετίες να...πείσουν κάποιους από το «ερυθρόλευκο» κοινό πως έζησε «πέτρινα χρόνια», πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1960 και όχι νωρίτερα και πως δεν έχει κατακτήσει αήττητος πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο.

Είναι οι ίδιοι που τώρα προσπαθούν μας...πείσουν πως η ομάδα ποδοσφαίρου δεν παίζει μπάλα αλλά απλά απέκλεισε την Ομόνοια και προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σωστά, σιγά την επιτυχία! Οι άλλες ελληνικές ομάδες κάθε χρόνιο φτάνουν στα προημιτελικά.

Είναι οι ίδιοι που περιμένουν πως και πως να χαθεί ένας τίτλος σε κάποιο άθλημα από τον Ολυμπιακό και να μιλήσουν για νέες αυτοκρατορίες και βασίλεια, την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" με τα δυο Σούπερ Καπ του Σαββάτου έφτασαν τα 101 τρόπαια ΜΟΝΟ την τελευταία δεκαετία!