Ολυμπιακός – Νηρέας Χαλανδρίου 30-4: Το σήκωσε κι αυτό, έσπασε το φράγμα των 100!

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και στο Σούπερ Καπ γυναικών. Κέρδισε εύκολα τον τελικό με αντίπαλο το Νηρέα Χαλανδρίου (30-4) και κατέκτησε το τρόπαιο, με τον Σύλλογο να...σπάει πλέον το φράγμα των 100 τίτλων στα ομαδικά σπορ την τελευταία δεκαετία.

Ολυμπιακός – Νηρέας Χαλανδρίου 30-4: Το σήκωσε κι αυτό, έσπασε το φράγμα των 100!

Δεύτερη κούπα σε διάστημα λίγων ωρών για το πόλο. Μετά τους άνδρες, το Σούπερ Καπ κατέκτησαν με χαρακτηριστική άνεση και οι γυναίκες. Οι «ερυθρόλευκες» χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα έφτασαν πολύ εύκολα στη νίκη με αντίπαλο το Νηρέα (30-4) και την κατάκτηση του τροπαίου, που είναι το 101ο για τον Σύλλογο στα ομαδικά σπορ την τελευταία δεκαετία.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 8-0 (3 Ελευθερία Πλευρίτου, 2 Βάσω Πλευρίτου, Σιούτη, Αβραμίδου, Τσουκαλά) ενώ στο δεύτερο οκτάλεπτο ήταν εντυπωσιακή η Άλκηστη Μπενέκου (τρία σερί γκολ) που πήγε το σκορ στο 11-0. Ο Νηρέας σκόραρε ύστερα από 11 λεπτά περίπου με την Μπόβαλη (11-1) για να απαντήσει η Μαργαρίτα Πλευρίτου (12-1) και εν συνεχεία η Μυριοκεφαλιτάκη με δυο τέρματα (14-1). Η Μπόβαλη πέτυχε και το δεύτερο τέρμα του Νηρέα (14-2) με την Ελευθεριάδου να διαμορφώνει στο τέλος του ημιχρόνου το 15-2.

Η Μπενέκου μπήκε δυνατά και στο τρίτο οκτάλεπτο, σκόραρε δυο φορές (17-2), η Αβραμίδου μία ακόμη και στα μισά της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 18-2, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται σοβαρός, πολύ καλός αμυντικά και τον Χάρη Παυλίδη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που είχε μαζί του.

Ο Νηρέας με χαμηλό μέσα όρο ηλικίας και τις Τριχά, Τορνάρου να παίζουν πλέον στον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσει με ένα νεανικό σύνολο να κάνει και πάλι μια καλή πορεία όπως κάνει τα τελευταία χρόνια. Βέβαια η ομάδα του Χαλανδρίου είναι πολύ μακριά από το επίπεδο του νταμπλούχου Ολυμπιακού.

Η Ελευθερία Πλευρίτου που ήταν κεφάτη, με δυο ακόμη γκολ πήγε το σκορ στο 20-2 και η Κάσσαρη στο φινάλε του οκταλέπτου διαμόρφωσε το 20-3.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο τη διαφορά με γκολ των Βασιλικής Πλευρίτου (5), Μπενέκου, Σιούτη, Μυριοκεφαλιτάκη (3). Για το Νηρέα η Αγγελίδη σκόραρε στο τελευταίο οκτάλεπτο και έτσι φτάσαμε στο εντυπωσιακό 30-4!

Τα οκτάλεπτα: 8-0, 7-2, 5-1, 10-1.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 5, Μπενέκου 6, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 7, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Σταματοπούλου, Τορνάρου, Τριχά.

Νηρέας Χαλανδρίου: Λάζαρη, Δασκαλάκη, Μαυρωτά, Κοτσαύτη, Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Πατέρου, Κανελλοπούλου, Μπόβαλη 2, Αγγελίδη 1, Κονταλέση, Κάσσαρη 1, Νιαρχάκου, Σπυριδούλα Κοβάτσεβιτς, Παναγιώτι.