Ολυμπιακός – Εθνικός 21-6: Το 100ο της δεκαετίας! (pic)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 21-6 τον Εθνικό στον Πειραιά και κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο πόλο ανδρών. Το τρόπαιο αυτό είναι το 100ο για τον Σύλλογο σε όλα τα αθλήματα την τελευταία δεκαετία!

Ολυμπιακός – Εθνικός 21-6: Το 100ο της δεκαετίας! (pic)

Ένα ακόμη τρόπαιο στο πόλο – το Σούπερ Καπ – πήγε στον Ολυμπιακό. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας του Θοδωρή Βλάχου κέρδισαν εύκολα 21-6 τον Εθνικό στο κλειστό του Πειραιά και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ ανδρών.

Έτσι ο κορυφαίος Σύλλογος της χώρας, ο Ολυμπιακός έφτασε τα 100 τρόπαια την τελευταία δεκαετία σε όλα τα αθλήματα και λογικά σε λίγη ώρα θα τα ξεπεράσει αφού παίζουν και οι γυναίκες με τον Νηρέα Χαλανδρίου στον τελικό του Σούπερ Καπ γυναικών.

Οι 100 τίτλοι προκύπτουν από τις 81 κούπες που έχει κερδίσει ο Ερασιτέχνης σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ ανδρών τις 12 που έχει κατακτήσει η ομάδα ποδοσφαίρου και τις 7 της ομάδας μπάσκετ ανδρών, στο διάστημα αυτό. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο!

Ο Ολυμπιακός των αρκετών και σημαντικών αλλαγών, παρουσιάστηκε φρέσκος και δυνατός απέναντι στον Εθνικό που προσπάθησε να μείνει κοντά αλλά δεν τα κατάφερε αφού η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη.

Στα μισά της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 5-0 με γκολ των Αργυρόπουλου, Κάκαρη (2), Καπότση και Μουρίκη. Ο Εθνικός απάντησε με Ρομπόπουλο, Χονδροκούκη (5-2) για να πάει η διαφορά στα έξι γκολ (8-2) με τέρματα των Μουρίκη, Πρέκα. Ο Βαλλιανάτος με ωραίο αριστερό στον παραπάνω έγραψε το 8-3 στο τέλος της περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα και προσπάθησαν να...χτυπήσουν στην κόντρα αλλά και να εκμεταλλευτούν τους δυο φουνταριστούς που είναι παγκοσμίου επιπέδου (Μουρίκης, Κάκαρης). Παράλληλα σε αυτό το οκτάλεπτο λειτούργησε καλά και ο Ίρβινγκ στην επίθεση αφού σημείωσε τρία τέρματα.

Έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 12-5 υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Εθνικό να έχει κάποιες καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω αλλά σε σετ επίθεση είχε προβλήματα όπως και στις κόντρες των παικτών του Βλάχου, ο οποίος έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον έτερο Αμερικανό Ντάουμπε, ο οποίος έδειξε πως θέλει χρόνο (λογικό είναι) για να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, ιδίως αμυντικά αφού στην επίθεση έδειξε με το...καλημέρα τι μπορεί να κάνει από την περιφέρεια. Άλλωστε ο Ίρβινγκ ξέρει την ελληνική πραγματικότητα καθώς έπαιζε στον Υδραϊκό και ήταν πολύ καλός, ιδίως μετά την πρώτη περίοδο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, με γκολ των Κάκαρη, Γενηδουνιά η διαφορά πήγε στα εννέα τέρματα (14-5), με τον Ολυμπιακό να είναι εξαιρετικός στην άμυνα όπως και ο Ζερδεβάς στο τέρμα (απέκρουσε και πέναλτι του Τεσάνοβιτς). Ο Ντάουμπε με πέναλτι - έδωσε εντολή ο Βλάχος για να το εκτελέσει - έγραψε το 15-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Κάκαρης (εξαιρετικό παιχνίδι ο διεθνής φουνταριστός) στην κόντρα πέτυχε το 16-5 για τον Ολυμπιακό που ήταν πολύ καλός στην επίθεση. Είχε διάθεση, κολύμπησε και πήρε καλές αποφάσεις, έχοντας βέβαια την ανάλογη ορμή από τις άμυνες που έβγαζε. Έτσι ο Δερβίσης έκανε και το 17-5 στην κόντρα, με τον Θοδωρή Βλάχο να περνάει στο τέρμα και τον νεαρό τερματοφύλακα Γιάννη Σύρμα. Ο Σκουμπάκης από την περιφέρεια σημείωσε το 18-5, με τον Εθνικό να μην μπορεί να...σπάσει την άμυνα του νταμπλούχου Ελλάδας.

Με τα γκολ των Καπότση, Δερβίση η διαφορά πήγε στα 12 γκολ (20-5), με τον Πρωτοψάλτη να κάνει το 20-6 και τον Καπότση να απαντά και να διαμορφώνει το τελικό σκορ (21-6).

Τα οκτάλεπτα: 8-3, 4-2, 3-0, 6-1.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Ντάουμπε 2, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας 1, Δερβίσης 3, Κάκαρης 4, Μουρίκης 2, Καπότσης 3, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 3, Σύρμας, Γραμματικός.

Εθνικός: Γαβαλάς, Καραμπάτης, Καραβιώτης, Τεσάνοβιτς 1, Βαλλιανάτος 1, Παπαλουκάς, Πρωτοψάλτης 1, Χονδροκούκης 1, Πανταζόπουλος, Κόχειλας, Ρομπόπουλος 2, Κατσαγούνος, Κωνσταντόπουλος, Μπελέσης, Ζωγράφος.