«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με ή χωρίς κορονοϊό»

O αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόατες αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξεκαθάρισε πως θα γίνουν κανονικά στο Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι. Με ή χωρίς κορονοϊό όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με ή χωρίς κορονοϊό»

Δεν τίθεται θέμα νέας αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόατες ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως ανεξάρτητα από την πανδημία, οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά στο Τόκιο.

Πώς οι ΗΠΑ μπορεί να μείνουν ακόμη και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, επιβεβαίωσε ότι οι Αγώνες του Τόκιο «θα διεξαχθούν με ή χωρίς κορονοϊό και θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου του χρόνου. Θα είναι οι Αγώνες που έχουν νικήσει τον κορονοϊό, το φως στο τέλος του τούνελ. Το θέμα των Αγώνων θα είναι η ανοικοδόμηση μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι».

Ψάχνει 500 εκ. εμβόλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ιαπωνία

Ο Κόατες, επεσήμανε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση «δεν έχει παραιτηθεί καθόλου μετά την αναβολή, παρά την μνημειακή αποστολή της καθυστέρησης ενός έτους. Πριν από τον κορονοϊό, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είπε ότι ήταν οι καλύτερα προετοιμασμένοι Αγώνες που έχουμε δει ποτέ. Οι χώροι ήταν σχεδόν όλοι τελειωμένοι, τώρα έχουν ολοκληρωθεί, το Ολυμπιακό Χωρό είναι καταπληκτικό, όλα είναι καλά».

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ματαίωσης και στο... βάθος 2024!