Ψάχνει 500 εκ. εμβόλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ιαπωνία

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είναι αποφασισμένη να δαπανήσει πολλά χρήματα για να διασφαλίσει με θεατές την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021.

Ψάχνει 500 εκ. εμβόλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ιαπωνία

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θέλει πάση θυσία να πραγματοποιήσει και με θεατές στις εξέδρες τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι.

Ένα διαφορετικό σενάριο θα αποτελούσε καταστροφή για τη χώρα, η οποία έχει δαπανήσει τεράστια χρηματικά ποσά για να διοργανώσει άρτιους Αγώνες.

Για το λόγο αυτό προσπαθεί να εξασφαλίσει 500 εκατομμύρια εμβόλια για τον κορονοϊό ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου καλοκαιριού.

Η κυβέρνηση της χώρας υπογράφει πολλές συμφωνίες επειδή ορισμένα από τα εμβόλια θα μπορούσαν να αποτύχουν στις κλινικές δοκιμές ή να απαιτήσουν περισσότερες από μία δόσεις, μια προσέγγιση που ορισμένοι ειδικοί θεωρούν συνετή.

Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίμπε Σούγκα, δήλωσε ότι η Ιαπωνία συνεργάζεται για το πώς να προχωρήσει στους Αγώνες, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ανάγκη εξασφάλισης εμβολίου.

«Οι διάφορες εταιρείες πιθανότατα θα είναι σε θέση να παράγουν ένα εμβόλιο μεταξύ του τέλους του τρέχοντος έτους και του επόμενου Μαρτίου», δήλωσε ο Σούγκα στο Reuters σε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις, αλλά θέλουμε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς με κάθε κόστος».

Οι πρόσφατες προσφορές περιλαμβάνουν παγκόσμιες συμφωνίες με φαρμακοβιομηχανίες όπως η Pfizer Inc και η AstraZeneca PLC, καθώς και εγχώριες, με τη Shionogi & Co.

Σύμφωνα με αναλυτές εξάλλου με την κίνηση αυτή οι Ιάπωνες, πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή τη διεξαγωγή των Αγώνων με τις πλέον ασφαλείς υγειονομικά συνθήκες για αγωνιζόμενους και θεατές, θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα πως είναι αποφασισμένοι να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνεπώς είναι διατεθειμένοι να κάνουν ο, τι χρειαστεί, ώστε να μην υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα κατά τη διεξαγωγή τους.