LEN Euroleague: Στην Ουγγαρία ο Ολυμπιακός, στην Ισπανία ο Εθνικός!

Έτοιμες για μάχη είναι οι ομάδες πόλο γυναικών του Ολυμπιακού και του Εθνικού, οι οποίες το Σάββατο (26/2) αντιμετωπίζουν τις Ντουναϊσβάρος (18.00) και Σαμπαντέλ (18.45) αντίστοιχα για τη Euroleague της LEN.

LEN Euroleague: Στην Ουγγαρία ο Ολυμπιακός, στην Ισπανία ο Εθνικός!

Με στόχο την πρόκριση στο Final-4 της Euroleague, αγωνίζεται το Σάββατο (26/2) η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης αντιμετωπίζουν στις 18:00 (LEN TV) την Ντουναϊσβάρος στην Ουγγαρία, στη ρεβάνς της φάσης των «8» του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη (14-9) στον πρώτο προημιτελικό της Euroleague στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», έχουν προβάδισμα πέντε γκολ επί της Ντουναϊσβάρος, το οποίο θέλουν να εκμεταλλευτούν το Σάββατο και να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Final-4. Οι «ερυθρόλευκες» βρίσκονται από την Παρασκευή (25/2) στην Ουγγαρία, χωρίς τις Διαμαντοπούλου, Τορνάρου και Τριχά.

Οι παίκτριες του Αλεξάνταρ Τσίριτς είναι έτοιμες και αποφασισμένες για το διπλό κόντρα στην ουγγρική ομάδα, ώστε να κάνουν ένα ακόμα βήμα για τη διατήρηση των σκήπτρων της Euroleague. Σε περίπτωση ήττας στην Ουγγαρία με έξι τέρματα από την Ντουναϊσβάρος, η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στο Final-4 του LEN Trophy.

Αναλυτικά, η αποστολή του Ολυμπιακού: Σλίκινγκ, Κρίστμας, Ξενάκη, Ελ. Πλευρίτου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Σταματοπούλου, Ράνεϊ, Β. Πλευρίτου, Κανετίδου, Χαλδαίου, Δουρέκα, Ελευθεριάδου.

Τσίριτς: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι»

Στις δηλώσεις του για το σαββατιάτικο ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού, Αλεξάνταρ Τσίριτς, τόνισε: «Το ματς στην Ουγγαρία με την Ντουναϊσβάρος είναι, πραγματικά, πολύ σημαντικό. Σίγουρα, θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σκληροί και επιθετικοί, θα παίξουμε για τη νίκη. Οι αντίπαλοι, με τη βοήθεια της έδρας τους, θα προσπαθήσουν να μειώσουν τη διαφορά των πέντε τερμάτων, αλλά είμαι σίγουρος, ότι οι παίκτριες μου θα πάρουν το καλύτερο αποτέλεσμα και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη».

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου είπε από την πλευρά της: «Αύριο παίζουμε ενάντια της Ντουναισβαρος, στην έδρα τους. Έχουμε ένα προβάδισμα πέντε γκολ από το πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά, αλλά δεν καθησυχαζόμαστε. Θα είναι ένα δύσκολο και δυνατό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε έτοιμες και κατάλληλα προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Στόχος μας, είναι η πρόκριση στο Final-4 των Πρωταθλητριών».

Για την ανατροπή ο Εθνικός

Σαφώς δυσκολότερο είναι το έργο του Εθνικού, ο οποίος στις 18.45 αντιμετωπίζει στη Βαρκελώνη τη Σαμπαντέλ και καλείται να ανατρέψει το 8-13, σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί από την ισπανική ομάδα στο πρώτο ματς που είχε γίνει στον Πειραιά.

Στις δηλώσεις της για το παιχνίδι η τεχνικός των «κυανόλευκων» Αντιγόνη Ρουμπέση επισήμανε:

«Ρεαλιστικά αν το δει κανείς, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας, αλλά εμείς ως Εθνικός θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό μας πρόσωπο, να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και από εκεί και πέρα, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, θα είναι σίγουρα μια καλή προετοιμασία για τους επόμενους στόχους της ομάδας.

Για εμένα είναι ένα παιχνίδι ως προπονήτρια όπως όλα τα υπόλοιπα, σίγουρα ένα παιχνίδι με τη Σαμπαντέλ όμως έχει άλλη βαρύτητα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε καλύτερες, ανεξάρτητα του πρώτου γύρου».

Στην «κυανόλευκη» αποστολή μετέχουν οι: Σωτηρέλη, Ιωάννου, Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη, Κοντονή, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου, Ρακιντζή, Χαραλαμπίδη, Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον, Καραμπέτσου, Μπέτα.

Πέρα από την κόουτς Αντιγόνη Ρουμπέση στην Ισπανία ταξίδεψαν επίσης τα μέλη του τεχνικού επιτελείου Αγγελική Γερόλυμου, Γιώργος Μορφέσης, ο φυσικοθεραπευτής Βασίλης Παναγάκος, ο έφορος Σήφης Γαλανάκης, υπεύθυνος Τύπου Ορέστης Κανελλόπουλος, ο συνοδός αποστολής Τάσος Σιδέρης και ο υπεύθυνος της ομάδας Δημήτρης Κολοβός.