Εθνικός - Σαμπαντέλ 8-13: Άντεξε για δύο οκτάλεπτα

Ο Εθνικός ηττήθηκε 13-8 από τη Σαμπαντέλ στον Πειραιά στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης για την EuroLeague στο πόλο γυναικών.

Εθνικός - Σαμπαντέλ 8-13: Άντεξε για δύο οκτάλεπτα

Ο Εθνικός προηγήθηκε 6-4 στο ημίχρονο αλλά ηττήθηκε 13-8 στον Πειραιά από τη Σαμπαντέλ και πλέον σκέφτεται το final four του LEN Trophy γυναικών, αφού για να βρεθεί στην τετράδα της EuroLeague θα πρέπει να πάει στη Βαρκελώνη και να ανατρέψει το σκορ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο απέναντι σε αυτή τη Σαμπαντέλ που μαζί με τον Ολυμπιακό είναι τα φαβορί για τη μεγάλη κούπα.

Ντέρμπι από την πρώτη περίοδο, με τον Εθνικό να ισοφαρίζει δύο φορές με Χατζηκυριακάκη, Στεφανία Χαραλαμπίδη τα γκολ των Φόρκα, Γκαρθία ενώ η Άλκηστη Μπενέκου έδωσε και το προβάδισμα (3-2) με πολύ ωραίο γκολ από φουνταριστό. Η Στέφενς απάντησε άμεσα (3-3) σε ένα οκτάλεπτο όπου είχαμε έξι γκολ, με τον Εθνικό να έχει χαμένο πέναλτι με την Στεφανία Χαραλαμπίδη στο 1-1.

Η Μπάκοτς στην παίκτρια παραπάνω έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Εθνικό (4-3), που στο δεύτερο οκτάλεπτο έπαιξε καταπληκτική άμυνα. Η Τζόνσον απέκρουσε και πέναλτι της Σλοτ και στη συνέχεια η Στεφανία Χαραλαμπίδη έκανε και το 5-3. Η αριστερόχειρας Φόρκα μείωσε σε 5-4 αλλά απάντησε άμεσα η Κοντονή για το 6-4 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Ο Εθνικός είχε πάει το ματς στα μέτρα του στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, με τη Σαμπαντέλ να μην μπορεί να βρει λύσεις ειδικά στην επίθεση αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό.

Στο πρώτο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, αν και ο Εθνικός έβγαλε μια άμυνα στη λιγότερη, δέχθηκε δύο γκολ από τις Γκονζάλες, Μάικα Γκαρσία Γοδόι (6-6). Παράλληλα έχασε και επίθεση με δύο παίκτριες παραπάνω, με την Σαμπαντέλ να έχει βρει λύσεις και να σκοράρει, με τον Εθνικό να μην έχει απαντήσεις στην άμυνα.

Μάλιστα, η Ισπανική ομάδα με την Κέουνινγκ πέρασε ξανά μπροστά (7-6), ωστόσο η Ιωάννα Χαραλαμπίδη ισοφάρισε άμεσα (7-7), με τη Φόρκα όμως και πάλι (αυτή τη φορά στην παραπάνω) να γράφει το 7-8.

Η Ιωάννα Χαραλαμπίδη ισοφάρισε (8-8) αλλά η Σαμπαντέλ σε αυτό το οκτάλεπτο έκανε ότι ήθελε στην επίθεση όπως είπαμε. Έτσι με Κέουνινγκ, Μάικα Γκαρσία ξέφυγε και με δύο γκολ (10-8), σε μια περίοδο όπου σημείωσε 6 γκολ ενώ σε 16 λεπτά είχε 4!

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, όταν η Σαμπαντέλ και πάλι με τη Φόρκα (φοβερό αριστερό χέρι) ξέφυγε 11-8, έβγαλε την άμυνα στη λιγότερη και στη συνέχεια με την Κέουνινγκ και πάλι έγινε το 12-8 (5.12 για το τέλος). Ο Εθνικός δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, δεν μπόρεσε να σκοράρει, αντίθεση με τη Σαμπαντέλ να έχει ακόμη ένα τέρμα από τη Φόρκα (13-8).

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 2-6, 0-3.

Εθνικός: Σωτηρέλη, Ιωάννου, Χαραλαμπίδη Ι. 2, Ελληνιάδη, Κοντονή 1, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη 1, Μπενέκου Α. 1, Ρακιντζή, Χαραλαμπίδη Στ. 2, Μπενέκου Ι., Μπάκοτς 1, Τζόνσον.

Σαμπαντέλ: Ράμος, Ορτίθ, Γκέιμς, Σλοτ, Σεράνο, Στέφενς 1, Σόχι, Μάικα Γκαρθία 3, Φόρκα 5, Κέουνινγκ 3, Πέρεθ, Γκονζάλες 1, Καράσκο.