Ολυμπιακός - Ντουναϊσβάρος 14-9: Με…αέρα στην Ουγγαρία

Ο Ολυμπιακός…έπνιξε στον Πειραιά την Ντουναϊσβάρος (14-9) στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης για την EuroLeague στο πόλο γυναικών και βρίσκεται με ένα πόδι στο Final Four! 

Ολυμπιακός - Ντουναϊσβάρος 14-9: Με…αέρα στην Ουγγαρία

Ο υπερπρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός αν και παρατάχθηκε χωρίς την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου και με τον Αλεξάνταρ Τσίριτς για πρώτη φορά στον πάγκο σε έναν μεγάλο αγώνα…έπνιξε την Ντουναϊσβάρος στον Πειραιά και βρίσκεται με ένα πόδι στο Final Four.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν απολαυστικός. Εξαιρετική άμυνα, καταπληκτικές επιλογές στην επίθεση, με 3/4 στην παίκτρια παραπάνω και ένα φανταστικό γκολ από την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη από το κέντρο στο φινάλε, έφεραν την ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς μπροστά με 5-1.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να κάνει και το 6-1, ωστόσο οι Ουγγαρέζες μείωσαν στην παραπάνω σε 5-2 με την Ζιλάγκι. Η Σιούτη από την περιφέρεια πήγε ξανά τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (6-2), με την Ντουναϊσβάρος να αλλάζει και τερματοφύλακα με τον Μπάις να περνά στο ματς και να στέκεται τυχερή σε 2-3 περιπτώσεις, όπου οι «ερυθρόλευκες» είχαν την ευκαιρία και για το 7-2. Τελικά η Ζάμπο μείωσε από την περιφέρεια σε 6-3 αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με την Κρίστμας στην παραπάνω (7-3, ημίχρονο). 4/6 στην παραπάνω η ομάδα του Τσίριτς και 1/2 η Ντουναϊσβάρος.

Με γκολ πέναλτι της Γκάρντα, η Ντουναϊσβάρος σκόραρε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και στα μισά της περιόδου η Γκουρισάτι (δύο αποβολές από την πρώτη περίοδο) μείωσε στην κόντρα σε 7-5 και η Χόρβατ σε 7-6! Σε ένα διάστημα όπου ο Ολυμπιακός…κόλλησε στην επίθεση και η Ντουναϊσβάρος πήγε σε γρήγορες επιθέσεις και πέτυχε τρία τέρματα! Όσο δηλαδή είχε σε όλο το πρώτο μέρος! Η Μυριοκεφαλιτάκη στην παίκτρια παραπάνω…ξεκόλλησε την ομάδα του Τσίριτς για το 8-6, η άμυνα βγήκε και η Βάσω Πλευρίτου έκανε και το 9-6 και πάλι στην παραπάνω όπου ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός (6/8). Το κακό έγινε σε νεκρό χρόνο με την Ζιλάγκι να μειώνει σε 9-7, σε ένα οκτάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε 4 γκολ!

Η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε δύο σημαντικά γκολ στο ξεκίνημα της περιόδου (11-7) για τον Ολυμπιακό, αλλά η Γκάρντα που έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι μείωσε 11-8. Ο υπερπρωταθλητής Ευρώπης ήταν εξαιρετικός στην παραπάνω και η Μυριοκεφαλιτάκη έγραψε το 12-8 (3.32 για το τέλος).

Οι Βασιλική και Ελευθερία Πλευρίτου πήγαν τη διαφορά και στα έξι γκολ (14-8), με την Γκάρντα τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος να διαμορφώνει το τελικό 14-9.

Με αυτή τη διαφορά των πέντε τερμάτων ο Ολυμπιακός θα πάει στην Ουγγαρία στο τέλος του μήνα για την πρόκριση στο Final Four, με την Μαργαρίτα Πλευρίτου στη σύνθεσή του αλλά και τον Τσίριτς να ξέρει ακόμη καλύτερα την ομάδα του αφού ήρθε πριν από λίγο καιρό και είχε καθίσει στον πάγκο μόλις σε ένα ματς. Για το πρωτάθλημα με αντίπαλο το Ρέθυμνο.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-2, 2-4, 5-2.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 4, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη 1, Τριχά, Ράνεϊ, Βάσω Πλευρίτου 3, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Ντουναϊσβάρος: Μάζκο, Ζιλάγκι 2, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 1, Χόρβατ 1, Ματιέ, Ζάμπο 1, Γκάρντα 4, Κάρντος, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπάις.