Νόβιτσα Μαξίμοβιτς: Ο Σέρβος «πολεμιστής» του Πανιωνίου (pic)

«Ήρωες είμαστε όλοι...» είπε με νόημα ο επιθετικός του Πανιωνίου, Σωτήρης Τσιλούλης μετά το τέλος της αναμέτρησης με αντίπαλο την Ξάνθη, το περασμένο Σάββατο, και δεν έχει άδικο. Ο Σέρβος μέσος Νόβιτσα Μαξίμοβιτς είναι ένας από αυτούς!

Νόβιτσα Μαξίμοβιτς: Ο Σέρβος «πολεμιστής» του Πανιωνίου (pic)

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης για να φτάσει να παλεύει για την παραμονή της, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού (3 νίκες και μία ισοπαλία) στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, έχει πάρει τα πάντα από όλους τους παίκτες.

Ακόμη και εκείνους που είναι στον πάγκο αλλά ζουν και αναπνέουν με έναν και μόνο στόχο την παραμονή του «Ιστορικού» στην Super League.

Εμείς θα σταθούμε, λίγο περισσότερο στον Νόβιτσα Μαξίμοβιτς.

Σωτήρης Τσιλούλης: Ο Λαρισαίος ήρωας του Πανιωνίου (vids)

Τον 32χρονο Σέρβο μέσο της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ο οποίος ύστερα από μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη περίοδο, επέστρεψε δριμύτερος και στα πλέι άουτ ο ρόλος του είναι κομβικός.

Κόντρα στη Λαμία είναι εκείνος που σέρβιρε στον Τσιλούλη για το 0-1 ενώ το Σάββατο άνοιξε το σκορ κόντρα στην Ξάνθη και από το δικό του πόδι ήρθε και το 2-0 του Πανιωνίου, αφού ο Σέρβος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντομίνγκες πήρε την πρώτη κεφαλιά και εν συνεχεία ο Τσιλούλης ήταν εκείνος που έγραψε το 2-0.

Ο Μαξίμοβιτς από πέρσι είχε δείξει τα διαπιστευτήριά του.

Ο Σέρβος ήταν θερμή εισήγηση του Άκη Μάντζιου στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και...έπιασε πλατεία το Φεβρουάριο του 2019.

Πανιώνιος - Ξάνθη 2-1: Τα γκολ της αναμέτρησης (vid)

Σε μια δύσκολη και πάλι περίοδο, όπου ο Πανιώνιος έδινε «μάχη» για να παραμείνει στην κατηγορία, ο Μαξίμοβιτς σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα, σημείωσε δυο γκολ «χρυσάφι» με Λάρισα (1-0), Ξάνθη (1-0), χαρίζοντας έξι υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Και φέτος ξεκίνησε καλά, σκοράροντας και πάλι με αντίπαλο την ΑΕΛ (1-0) στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο να παίρνει και πάλι τη νίκη με ένα δικό του τέρμα, αλλά στις αρχές Νοέμβρη τραυματίστηκε σοβαρά στον εντός έδρας αγώνα με τον Άρη (είχε υποστεί κάταγμα περόνης) και οι τότε εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία έξι μηνών.

Πανιώνιος - Ξάνθη 1-0: Ο Μαξίμοβιτς έδωσε τη νίκη

Ο Σέρβος άσος επέστρεψε σιγά-σιγά στις προπονήσεις και μετά τη διακοπή λόγω κορονοϊού, οι ελπίδες για να προλάβει τα πλέι άουτ ήταν με το μέρος.

Μέσα στην καραντίνα, ο πατέρας του Σέρβου μέσου του Πανιωνίου πέθανε και ο Μαξίμοβιτς ταξίδεψε στην πατρίδα του, για να επιστρέψει λίγο πριν ξεκινήσουν τα πλέι άουτ.

Λαμία - Πανιώνιος 0-1: Με Τσιλούλη πλησίασε την Ξάνθη! (highlights)

Ο τεχνικός του «Ιστορικού» Λεωνίδας Βόκολος δεν τον έριξε απευθείας στη «μάχη» καθώς δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει, αν και η αξία και η ποιότητα του παίκτη είναι δεδομένο ενώ και ο ίδιος ήθελε σαν... τρελός να αγωνιστεί!

Με τον Βόλο ήταν στον πάγκο, στην Τρίπολη αγωνίστηκε για λίγα λεπτά και στη Λαμία ήταν βασικός (έγινε αλλαγή στην επανάληψη στο 64’), βγάζοντας και την ασίστ στον Τσιλούλη για το «χρυσό» 0-1 ενώ και κόντρα στην Ξάνθη ήταν βασικός (έγινε αλλαγή στο 80’).

Λαμία - Πανιώνιος: Γκολ ο Τσιλούλης και έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους «κυανέρυθρους» (vids)

Μάλιστα σκόραρε μετά την «γκάφα» στην άμυνα των ακριτών και αφιέρωσε το γκολ, που τόσο πολύ ήθελε, στον πατέρα του με μια χαρακτηριστική κίνηση ενώ στην επανάληψη εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε και το 2-0.

Ο Σέρβος «πολεμιστής» του Πανιωνίου για ακόμη μια φορά τα είχε δώσει όλα και στο φινάλε, μαζί με τους συμπαίκτες του και το προπονητικό επιτελείο, γιόρτασαν μια νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν βάσιμα ακόμη και σε απευθείας παραμονή.

Ο ίδιος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος μετά το τέλος του αγώνα αλλά και έτοιμος για το επόμενο ματς με την «αγαπημένη» του Λάρισα.

Νίκη - ανάσα ο Πανιώνιος, 1-0 την ΑΕΛ με Μαξίμοβιτς

Δυο φορές έχει σκοράρει κόντρα στην ΑΕΛ μέχρι σήμερα, χαρίζοντας ισάριθμες νίκες στην ομάδα το Πανιωνίου.