Πανιώνιος - Ξάνθη 1-0: Ο Μαξίμοβιτς έδωσε τη νίκη

Ο Πανιώνιος πήρε μια αγχωτική αλλά σημαντική νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης στη Νέα Σμύρνη. Το χρυσό γκολ σημειώθηκε από τον Μαξίμοβιτς. 

Πανιώνιος - Ξάνθη 1-0: Ο Μαξίμοβιτς έδωσε τη νίκη

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε βαθιά ανάσα και κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σαφώς πιο άνετα. Στην αντίπερα όχθη, η Ξάνθη για ακόμη μια φορά έμεινε στο μηδέν ωστόσο δεν πήρε ούτε τον πόντο, γιατί δεν κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Το χρυσό γκολ για τον Πανιώνιο ήρθε από τον...πάγκο. Ο Μαξίμοβιτς στο 69’ μπήκε στη θέση του Μανιάτη που τραυματίστηκε. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα είχε ένα καλό σουτ που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς αλλά στο 75’ το σουτ βολέ που επιχείρησε, ήταν αρκετό για να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, με τη μπάλα να χτυπά πρώτα στο αριστερό δοκάρι της Ξάνθης.

Οι ακρίτες μετά το γκολ του Πανιωνίου, κάπως προσπάθησαν να βγουν μπροστά. Με μεγάλες μπαλιές, έφερναν τη μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων αλλά τίποτα παραπάνω. Το πολυπόθητο γκολ για την Ξάνθη που το ψάχνει εδώ και καιρό, δεν ήρθε και έτσι οι γηπεδούχοι με τη νίκη τους, έπιασαν τους φιλοξενούμενους στη βαθμολογία. Βέβαια είναι από πάνω γιατί στον α’ γύρο, η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε επικρατήσει 1-0 με γκολ του Μασούρα που πλέον παίζει στον Ολυμπιακό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (4-2-3-1)

Μαλέρμπ - Μασούρας, Ντομίνγκεζ, Μπανανά, Παπαγεωργίου – Μανιάτης (69’ λ. τρ. Μαξίμοβιτς), Κόρμπος – Τσιλούλης (72’ Καμαρά), Άρτσε (85’ Σταυρόπουλος), Μπουμάλ – Ντουρμισάι

ΠΑΓΚΟΣ: Νίκας, Οικονομίδης, Αλί, Ρέντζας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άκης Μάντζιος

ΞΑΝΘΗ (4-2-3-1)

Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης (89’ Ντίρεσταμ), Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο – Κοβάσεβιτς, Καντά (83’ Φάκης)- Μπαριέντος, Μπρίτο (66’ Σαρπόνγκ), Αμορίμ - Γέντρισεκ

ΠΑΓΚΟΣ: Γκαραβέλης, Θυμιάνης, Μελισσόπουλος, Μελιόπουλος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μίλαν Ράσταβατς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Μεϊντάνας (Αχαΐας) – Καραγκιαζόπουλος (Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Μπρίτο, Παπαγεωργίου, Λισγάρας, Μπαριέντος, Μαξίμοβιτς, Μαλέρμπ