Σωτήρης Τσιλούλης: Ο Λαρισαίος ήρωας του Πανιωνίου (vids)

Ο Σωτήρης Τσιλούλης έχει πάρει από το χέρι τον Πανιώνιο και τον οδηγεί στη μεγάλη ανατροπή και την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Πώς από τη Λάρισα έφτασε στη Νέα Σμύρνη.

Σωτήρης Τσιλούλης: Ο Λαρισαίος ήρωας του Πανιωνίου (vids)

Ο Πανιώνιος έμοιαζε καταδικασμένος σε υποβιβασμό στη Super League 2, αλλά στα play outs δείχνει μία εντελώς διαφορετική εικόνα και παλεύει με νύχια και με δόντια προκειμένου να αποφύγει το μοιραίο και να μείνει στη Super League 1. Αιχμή του δόρατος αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι ο Σωτήρης Τσιλούλης, ο οποίος έχει σκοράρει στα τρία από τέσσερα παιχνίδια των play outs. Στο μοναδικό που δεν έβαλε γκολ, με τον Αστέρα Τρίπολης η ομάδα του έμεινε στο 0-0.

Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιλούλης που έχει πάρει από το χέρι τον Πανιώνιο και τον οδηγεί στη μεγάλη ανατροπή και την παραμονή στην κατηγορία; Πρόκειται για ένα παιδί που έχει γεννηθεί στη Λάρισα στις 14 Φεβρουαρίου του 1995. Μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήμα τα έκανε στην ακαδημία της ΑΕΛ.

Θεωρείται παιδί των "βυσσινί", αλλά δεν έχει παίξει σε αυτούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Τσιλούλης στις μικρότερες κατηγορίες συνήθιζε να είναι πρωταγωνιστής. Έχει αγωνιστεί σε Σέρρες, Λαμία, Δωτιέα Αγιάς και στη συνέχεια πήγε στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα έκανε την καλύτερη του σεζόν το 2016-2017 πετυχαίνοντας εννιά γκολ. Έτσι από την Καρδίτσα επέστρεψε στη γενέτειρα του, τη Λάρισα. Αυτή τη φορά, όμως, όχι για να φορέσει ξανά τη φανέλα των "βυσσινί", αλλά του Απόλλωνα Λάρισας. Το 2015 είχε επιχειρήσει να τον πάρει η ΑΕΛ, αλλά εκείνος προτίμησε να πάει στη Λαμία.

Ο Πανιώνιος συνηθίζει να δίνει ευκαιρίες σε παιδιά που διαπρέπουν σε μικρότερες κατηγορίες. Κάπως έτσι εντόπισε και τον Τσιλούλη και τον Ιούλιο του 2018 τον πήρε στην πλατεία. Ο 25χρονος πλέον ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Μέχρι το 2022 είναι "δεμένος" με τον Πανιώνιο, ενώ πριν ένα χρόνο το όνομα του είχε "παίξει" και στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Το τμήμα σκάουτινγκ παρακολουθεί την περίπτωση του άσου του Πανιωνίου και μη ξεχνάμε πως αρκετοί παίκτες από τη Νέα Σμύρνη έχουν… πιάσει στον Ρέντη.

Δείτε εδώ το γκολ του Τσιλούλη με το Βόλο

Δείτε εδώ το γκολ του Τσιλούλη με τη Ξάνθη

Το γκολ με τη Λαμία