Νίκη - ανάσα ο Πανιώνιος, 1-0 την ΑΕΛ με Μαξίμοβιτς

Ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 της Λάρισας στη Νέα Σμύρνη, με τον Νόβιτσα Μαξίμοβιτς να...βγάζει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά. Σπουδαίο ματς από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου Μαλέρμπ. Δοκάρι η ΑΕΛ στο 29’.

Νίκη - ανάσα ο Πανιώνιος, 1-0 την ΑΕΛ με Μαξίμοβιτς

Τρίποντο χρυσάφι για τον Πανιώνιο που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και κατά ένα μεγάλο βαθμό εξασφάλισε και την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Η Λάρισα αν και μπήκε καλύτερα στο ματς, βρέθηκε να κυνηγά το υπέροχο γκολ του Μαξίμοβιτς στο 17'. Προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά στάθηκε άτυχη στο 29’ (δοκάρι Γκοΐκοβιτς), ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μαλέρμπ ήταν εκεί που έπρεπε και σταμάτησε δυο φορές στο ίδιο λεπτό τον Σικάφκα.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος θα μπορούσε στο 66’ να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά ο Μπουμάλ μετά την πάσα του Ντουρμισάι (είχε κι αυτός δυο καλές στιγμές στο 85’ και στο 94’) σούταρε ψηλά άουτ.

Η Λάρισα από την πλευρά της, προσπάθησε, είχε την κατοχή της μπάλας, έφτιαξε φάσεις αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Μαλέρμπ. Ο τελευταίος στο 78’ είπε όχι στον Γιακιμόφσκι και έξι λεπτά μετά σταμάτησε τον Ζίβκοβιτς.

Ο πορτιέρε του Πανιωνίου είχε σωστή αντίδραση στο 87’ (Κούνιτς), 88’ (Μιλοσάβλιεβιτς). Σε λιγότερο από 20 λεπτά, ήταν εκεί που έπρεπε και κράτησε το πολύτιμο 1-0 για τον Πανιώνιο που πανηγυρίστηκε δικαιολογημένα από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τους οπαδούς της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Νέας Σμύρνης
Πανιώνιος - ΑΕΛ 1-0
Σκόρερ: 17' Μαξίμοβιτς
Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)
Κάρτες: Φατιόν, Ντουρμισάι, Γκοΐκοβιτς, Σταυρόπουλος, Μιλοσάβλιεβιτς

Συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ - Μασούρας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς - Μανιάτης, Κόρμπος – Μαξίμοβιτς (89’ Οικονομίδης), Τσιλούλης (65’ Παπαγεωργίου), Μπουμάλ (79’ Άρσε), Ντουρμισάι

ΛΑΡΙΣΑ: Κρίστινσον - Μόρας, Γκοΐκοβιτς, Μπράλιτς – Μπέρτος (86’ Ζίζιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν (71’ Γιακιμόφσκι), Σεσέροβιτς, Ζίβκοβιτς – Νούνιτς (65’ Κούνιτς), Σικάφκα