Ο κορονοϊός δεν θα εμποδίσει τοπ μεταγραφές από οποιαδήποτε Νάπολι για οποιονδήποτε Τσιμίκα

Υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι η μείωση των εσόδων των ομάδων λόγω κορονοϊού, η Νάπολι (και η κάθε Νάπολι) δεν πρόκειται να βγάλει πολλά λεφτά από τα ταμεία της για τον Τσιμίκα (και τον οποιονδήποτε Τσιμίκα). Ωστόσο, οι πληροφορίες ειδικά από τον ιταλικό νότο διαψεύδουν κατηγορηματικά τα συγκεκριμένα σενάρια. Και υπάρχει εξήγηση για όλα αυτά...

Ο κορονοϊός δεν θα εμποδίσει τοπ μεταγραφές από οποιαδήποτε Νάπολι για οποιονδήποτε Τσιμίκα

Είναι λογικό να βγαίνουν αυθαίρετα, βιαστικά και εν μέρει απολύτως λογικά συμπεράσματα σχετικά με το ότι η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού θα κυμανθεί σε ρηχά νερά λόγω των ζημίων που έχει φέρει ο κορονοϊός στα ταμεία των συλλόγων. Ωστόσο, μην είστε και τόσο σίγουροι ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον στις κορυφαίες ομάδες, δύσκολα θα συμβεί.

Σίγουρα στην παρούσα φάση προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Νάπολι φέρεται διατεθειμένη να καταθέσει προσφορά 15 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Τσιμίκα. Είναι λογικό εν μέσω πανδημίας και μεγάλων οικονομικών ζημίων, να ακούγονται όλα αυτά τα σενάρια περί ενδιαφέροντος των «παρτενοπέι» για τον Τσιμίκα, κάπως... ανεδαφικά! Και σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά κατά πόσο θα είναι διατεθειμένη η Νάπολι να προσφέρει ένα τόσο μεγάλο ποσό όταν έχει υποστεί ένα ισχυρό οικονομικό «σοκ», όπως και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Κι όμως, στον ιταλικό νότο είναι σίγουροι ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός όχι μόνο της Νάπολι, αλλά και των περισσότερων κορυφαίων ιταλικών ομάδων, δεν πρόκειται να επηρεαστούν στον βαθμό που θα επηρεαστεί π.χ. ο σχεδιασμός μίας ομάδας επιπέδου... Κιέβο Βερόνα. Οι πληροφορίες που έρχονται από το «Σαν Πάολο» αναφέρουν ότι όπως έπεσαν οι μετοχές της Νάπολι λόγω κορονοϊού, έτσι θα ανέβουν ξανά κατακόρυφα με το που ξεκινήσει το πρωτάθλημα...

«Η Νάπολι θέλει πάση θυσία τον Τσιμίκα»

Όπως μας εξηγούσαν λοιπόν οι ρεπόρτερ της Νάπολι, οι οποίοι είχαν πλήρη ενημέρωση από τη διοίκηση του συλλόγου για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες (σ.σ. υπάρχει μία παραδοχή ότι έχει ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Ιταλών), στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο όμως που θα «τρέξει» με το που γίνει η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Το ίδιο και οι χορηγοί... Το μοναδικό «αγκάθι» θα είναι η έλλειψη εσόδων από τα εισιτήρια, καθώς το πιθανότερο είναι, αν ξεκινήσει η Serie A, θα ξεκινήσει κεκλεισμένων των θυρών.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα «προϊόν» που πουλάει... Και κυρίως οι παράγοντές του γνωρίζουν καλά να παζαρεύουν και να βρίσκουν χίλιους τρόπους για να ξανασταθούν στα πόδια τους. Αφήστε δε που έρχεται και η UEFA για να βοηθήσει όλους τους συλλόγους με την ελάφρυνση του FFP. Συν τοις άλλοις, είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν οι ιταλικές ομάδες για «ψαλίδι» στις αποδοχές των παικτών από τα τρέχουσα συμβόλαιά τους που έχουν ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2020 (σ.σ. αυτό το ποσό που θα εξοικονομηθεί, ίσως καλύψει τις «τρύπες» από τη μη έκδοση εισιτηρίων στα εναπομείναντα ματς).

Η Νάπολι και η κάθε Νάπολι θα βρει τον τρόπο... Και επειδή, όλα αυτά που γράφουμε είναι στοιχεία που μας τα δίνουν Ιταλοί συνάδελφοι που έχουν καθημερινή επαφή με τους διοικούντες, να το θεωρήσετε δεδομένο ότι κίνηση για τον Τσιμίκα θα γίνει. Και ήδη η προεργασία έχει ξεκινήσει για τον 24χρονο αριστερό μπακ. Σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν υπάρχει συμφωνία, είτε με τον παίκτη, είτε με τον Ολυμπιακό. Αυτά είναι υπερβολές των Ιταλών. Προεργασία όμως έχει γίνει.

Μόνο τυχαία δεν έγραφε προ ημερών το «ΦΩΣ» πρωτοσέλιδα ότι ο πρόεδρος Ντε Λαουρέντις έδωσε ρητή εντολή στους συνεργάτες του να μην δει τον Τσιμίκα στην Ίντερ και για αυτό τον λόγο την υπόθεση έχει αναλάβει το... δεξί του χέρι Κριστιάνο Τζιουντόλι. Μόνο που δεν φαίνεται ότι η Ίντερ θα είναι ο βασικός συνδιεκδικητής του Τσιμίκα. Την Αγγλία πρέπει να φοβάται περισσότερο ο Ντε Λαουρέντις. Αλλά αυτά ειναι λεπτομέρειες...

Νάπολι: Οι «αντίζηλοι» του Τσιμίκα

Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας που έχει να κάνει με το πώς θα κινηθούν μεταγραφικά οι σύλλογοι και με τι μπάτζετ. Έσοδα θα βρεθούν και οι κορυφαίοι σύλλογοι θα ξαναέρθουν στα... ίσα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που θα υπάρχει μεταξύ άλλων και η διευκόλυνση από την UEFA με το FFP.

Συμφωνούμε λοιπόν ότι όντως αν τώρα ήταν Ιούνιος ή Ιούλιος και τα πάντα είχαν σταματήσει λόγω κορονοϊού, δεν θα μπορούσαν να γίνουν μεταγραφές τύπου Τσιμίκα. Ωστόσο, όταν γίνει η επανεκκίνηση, θα πάρει ίσως ένα-δύο μήνες για να ξαναπάρουν μπρος για τα καλά οι ομάδες, αλλά προτάσεις τύπου 15 και 20 εκατομμυρίων η Νάπολι για να αποκτήσει τον Τσιμίκα και τον... κάθε Τσιμίκα θα είναι σε θέση να τις καταθέσει. Κι αυτό, γιατί σταδιακά θα επανέλθει η ομαλότητα.

Πώς θα επανέλθει; Όπως έγινε «μπαμ» και διαλύθηκαν όλα με τον κορονοϊό, έτσι θα γίνει και η «έκρηξη» όταν ξεκινήσουν ξανά όλα, καθώς θα «φουλάρουν» τα τηλεοπτικά συμβόλαια και οι χορηγοί θα «τρέχουν» για να διαφημιστούν! Κακά τα ψέματα, το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να πεθάνει. Οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και οδηγηθούν σε βίαιη διακοπή. Για αυτό το λόγο η πρόθεση όλων των Λιγκών είναι να ολοκληρωθεί πάση θυσία η φετινή σεζόν, ακόμα κι αν χρειαστεί να παίζουν ανά 72 ώρες οι ομάδες. Επιδίωξή τους είναι ακόμα κι αν παίζουν μπάλα με 40 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, να έχουν οι ομάδες στο τέλος της φετινής σεζόν μία ισορροπία στα +/- των ισολογισμών τους ή έστω ελάχιστη χασούρα. Κι αυτό θα συμβεί, μόνο όταν ξεκινήσουν οι αγώνες έστω και χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

Το ποδόσφαιρο λοιπόν, θα επανέλθει άμεσα στην κανονικότητα και θα γίνουν και να το θεωρήσετε δεδομένο ότι θα γίνουν και φέτος σπουδαίες μεταγραφές. Ίσως να μην δούμε φέτος μεταγραφή 100εκ. ευρώ του Αζάρ από την Τσέλσι στην Ρεάλ, αλλά θα γίνουν σπουδαία "πάρε-δώσε". Για άλλα επαγγέλματα κρατούμε τις επιφυλάξεις μας για το πότε θα επανέλθουν ξανά στον ίσιο δρόμο...

Γιατί έχει «φαγωθεί» η Νάπολι με Τσιμίκα