Γιατί έχει «φαγωθεί» η Νάπολι με Τσιμίκα

Διαβάστε όλο το «scouting report» της Νάπολι για τον Τσιμίκα και η αναπόφευκτη σύγκριση του 24χρονου άσου του Ολυμπιακού με τον μπακ των Ιταλών, Μάριο Ρουι.

Γιατί έχει «φαγωθεί» η Νάπολι με Τσιμίκα

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στις μεταγραφικές υποθέσεις και ειδικά όταν πρόκειται για περιπτώσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ολυμπιακός δίχως περιστροφές αυτό το ποσό αξιώνει για να πουλήσει τον παίκτη. Σύμφωνα με άλλα ρεπορτάζ, ζήτησε 25 εκατομμύρια όταν του χτύπησε την πόρτα η Λέστερ (πράγματι τον έχει στη λίστα της, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι περί επίσημης κρούσης), αλλά για την ώρα αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι ο παίκτης κοστολογείται από τους «ερυθρόλευκους» με 20 εκατομμύρια.

Η Νάπολι είναι η ομάδα που «καίγεται» περισσότερο από κάθε άλλον ενδιαφερόμενο για να κάνει δικό της τον παίκτη. Και η ρητή εντολή που έδωσε ο πρόεδρος Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις στους παίκτες του να μην δει τον 24χρονο μπακ στην Ίντερ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Συν φυσικά με την προσπάθεια που είχε κάνει τον Ιανουάριο για να τον κάνει δικό της.

Πάμε όμως τώρα να δούμε τα όσα αναφέρει το «scouting report» των «παρτενοπέι», καθώς από τον Σεπτέμβριο είχε αρχίσει να ανοίγει «φάκελο» για τον άσο του Ολυμπιακού. Αναπόφευκτα γίνονται και οι συγκρίσεις με τους ποδοσφαιριστές στο υπάρχον ρόστερ της Νάπολι, με τον Τσιμίκα να έχει κατά πολύ καλύτερα στατιστικά από τους παίκτες που ήδη φορούν τη φανέλα των Ιταλών! Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα όσα αναφέρει το τμήμα σκάουτινγκ των Ιταλών:

*** Αυτό που τους έχει ενθουσιάσει είναι η ισορροπία που έχει τόσο στα ανασταλτικά καθήκοντα, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Τσιμίκας είχε την τύχη (κι όχι ατυχία όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο) να παίξει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και να βρεθεί απέναντι στους καλύτερους παίκτες της Πλζεν (τον Καγιάμπα), της Μπασάκσεχιρ (τον Βίτσκα), της Κράσνονταρ (τον Βάντερσον και τον Σουλεϊμάνοφ), της Μπάγερν (τον Γκνάμπρι και τον Κομάν), της Τότεναμ (τον Λούκας Μόουρα και για λίγο τον Σον), του Ερυθρού Αστέρα (τον Ματέο Γκαρσία), της Άρσεναλ (τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Πεπέ) και της Γουλβς (τον Τραορέ)! Με όλους λοιπόν τα πήγε περίφημα ανασταλτικά και απ’ όλα τα ματς έμαθε πολλά και έγινε πιο ώριμος στο παιχνίδι του. Μόνο με τον Κομάν στο Μόναχο αντιμετώπισε προβλήματα. Κατά τ’ άλλα, στις μετρήσεις που έχουν κάνει οι Ιταλοί, έχουν διαπιστώσει ότι ο Τσιμίκας εξουδετέρωσε στο 80% τους αντίπαλους δεξιούς εξτρέμ και ανάγκαζε τις αντίπαλες ομάδες να επιτίθενται είτε από τον άξονα, είτε από την άλλη πλευρά.

*** Έχουν πάθει πλάκα με τα... πνευμόνια του! Έχει δώσει 37 παιχνίδια και άρχισε να δείχνει κάποια σημάδια κόπωσης στο «Εμιρέιτς», αφού πρώτα έβγαλε τα... συκώτια του στο ανελέητο «κυνηγητό» που έριξε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άρσεναλ, ενώ μην ξεχνάμε ότι έπαιξε με ένα πόδι στην παράταση. Ο Τσιμίκας βγάζει φρεσκάδα και την απαιτούμενη ενέργεια στο σύνολο των παιχνιδιών του, με αποτέλεσμα η Νάπολι να θεωρεί ότι δεν θα χρειαστεί και ιδιαίτερη προσαρμογή στο Καμπιονάτο, από τη στιγμή που τα κατάφερε μια χαρά στον ξέφρενο ρυθμό των Άγγλων και της Μπάγερν.

*** Έχει 7 ασίστ και άλλες 10 αναξιοποίητες πάσες. Αν οι επιθετικοί του Ολυμπιακού ήταν πιο προσεκτικοί, ο Τσιμίκας θα μπορούσε να φτάσει στο αστρονομικό νούμερο των 17 ασίστ. Για αριστερό μπακ μιλάμε πραγματικά για εξωφρενικό νούμερο! Την ίδια στιγμή στη Νάπολι έχουν πάρει μόλις μία ασίστ από τον νυν αριστερό τους μπακ, τον Μάριο Ρουι, ενώ ο έτερος αριστερός μπακ Φαουζί Γκουλάμ δεν έχει καμία. Αριστερά έχει αγωνιστεί και ο δεξιός μπακ Τζιοβάνι Ντι Λορέντζο, αλλά οι 7 ασίστ που έχει στο ενεργητικό του είναι όταν έπαιζε στην πλευρά του και όχι κατ’ ανάγκη στα αριστερά. Στη Νάπολι θεωρούν ότι δεν υπάρχουν και πολλά αριστερά μπακ στην Ευρώπη που έχουν τόσο καλά χαρακτηριστικά στο δημιουργικό κομμάτι και για αυτό θα ταίριαζε γάντι στο 4-3-3 που χρησιμοποιεί ο Γκατούζο.

*** Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας λόγος που εκτός από τη Νάπολι, έχει απλώσει τα δίχτυα της και η Ίντερ για τον Τσιμίκα, έχει να κάνει με το ότι οι «νερατζούρι» παίζουν με φουλ μπακ. Στο 3-5-2 εκτιμάται ότι επειδή ο Τσιμίκας παρουσιάζει την ισορροπία που αναφέραμε παραπάνω σε άμυνα και επίθεση, είναι ικανός για να καλύψει με επιτυχία όλη την αριστερή πτέρυγα.