Μόνο ο Ολυμπιακός και η Λίβερπουλ τέτοιο ρεκόρ!

Ο Ολυμπιακός έχει 17 νίκες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα από πέρυσι τον Φλεβάρη. Το ίδιο ρεκόρ και η Λίβερπουλ, αλλά κανείς άλλος! 

Μόνο ο Ολυμπιακός και η Λίβερπουλ τέτοιο ρεκόρ!

Μια φανταστική επίδοση αποτελεσμάτων «τρέχει» ο Ολυμπιακός από τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά την ήττα του στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έχουν καταφέρει να σημειώσουν 17 νίκες και να έχουν μόλις μία απώλεια βαθμών, την ισοπαλία στο φετινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στους αγώνες τους για το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην περσινή περίοδο πέτυχαν 10 σερί νίκες και φέτος έχουν τον απολογισμό των 7 νικών στις πρώτες 8 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν οι νίκες επί της ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» (πέρυσι με 4-1 και φέτος με 2-0), αλλά και η περσινή επιτυχία επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα που διεκόπη μετά το προβάδισμα των Πειραιωτών με τα επεισόδια των οπαδών των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός, θυμίζουμε, νίκησε πέρυσι μετά τις 10 Φεβρουαρίου και μέχρι το φινάλε 4-1 την ΑΕΚ, 5-1 τον ΟΦΗ, 2-0 τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη, 4-1 τον Άρη, τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ τυπικά με 3-0 όπως αναγράφηκε στο φύλλο αγώνα, 2-1 τον Ατρόμητο, 5-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, 4-0 την Ξάνθη και εκτός έδρας 3-1 την Λαμία και 3-0 την Λάρισα. Και φέτος 1-0 τον Αστέρα, 1-0 στην Λάρισα, 5-0 τον Βόλο, έφερε το 1-1 με τον Παναθηναϊκό, 2-0 την Λαμία, 2-1 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, 2-1 τον ΟΦΗ και 2-0 την ΑΕΚ.

Συνολικά ο Ολυμπιακός σε αυτούς τους αγώνες έχει πετύχει 49 γκολ και έχει δεχτεί 8! Πέρυσι το επιμέρους σκορ ήταν 33-5 και φέτος 16-3. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η πειραϊκή ομάδα σε ό,τι αφορά τη Σούπερ Λίγκα, έχει συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο από την τελευταία φορά που δεν σκόραρε. Από τις 21 Οκτωβρίου του 2018, όταν ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στην Κρήτη με 1-0. Έχει δηλαδή 31 αγώνες στους οποίους βάζει γκολ αδιάκοπα.

Μόνον η Λίβερπουλ!

Κάναμε μια μικρή έρευνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στις κορυφαίες ομάδες αυτών των χωρών, διαπιστώνοντας ότι σε αντίστοιχο δείγμα 18 (των πιο πρόσφατων από την περσινή σεζόν) αναμετρήσεων, υπάρχει μόνο μία ομάδα που έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό. Κι αυτή είναι η Λίβερπουλ, η οποία έχει επίσης 17 νίκες και μία ισοπαλία. Με το ίδιο σκορ μάλιστα (1-1) με αυτό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, στο πρόσφατο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ»! Στα υπόλοιπα 8 φετινά παιχνίδια της η Λίβερπουλ έχει ισάριθμες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ πέρυσι στα τελευταία 9 ματς πρωταθλήματος είχε επίσης μόνο νίκες, αμέσως μετά από την εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Έβερτον. Συνολικά έχει πετύχει 48 γκολ και έχει δεχτεί 15. Επιθετικά είναι περίπου στο ίδιο με τον Ολυμπιακό, ενώ αμυντικά έχει δεχτεί 6 γκολ περισσότερα.

Μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η σύγκριση είναι κάπως αδόκιμη, από τη στιγμή που η διαφορά δυναμικότητας των συγκεκριμένων ξένων πρωταθλημάτων είναι σαφώς μεγαλύτερη από το ελληνικό, αλλά προφανώς ισχύει το ίδιο και με τα κλαμπ που συγκρίνουμε με το επίτευγμα του Ολυμπιακού. Διότι ομάδες όπως η Σίτι, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους ή η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν τόσο μεγάλη ισχύ ώστε να μπορούν να κάνουν τέτοιες επιδόσεις όπως αυτή του Ολυμπιακού στα πρωταθλήματά τους. Κι όμως, σαν το 17 στις 18 νίκες όπως έχει πετύχει η πειραϊκή ομάδα, μόνο στη Λίβερπουλ βρίσκουμε.

Πιο κοντά οι… Πορτογάλοι

Ας δούμε, λοιπόν, τι γίνεται με τις περσινές πρωταθλήτριες Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Βελγίου και Σκωτίας.

  • Η περσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι έχει φέτος σε 9 αγώνες, 7 νίκες και 2 ήττες (γι΄αυτό και έχει μείνει πίσω από την Λίβερπουλ), ενώ πέρυσι είχε 9 σερί νίκες στις τελευταίες αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ. Ο απολογισμός της σε γκολ σε αυτά τα τελευταία 18 παιχνίδια της για το πρωτάθλημα είναι 53-12. Η διαφορά τερμάτων είναι ακριβώς ίδια δηλαδή με αυτή του Ολυμπιακού!
  • Στην Ισπανία, η περσινή πρωταθλήτρια και φετινή πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα είχε κάνει στις 8 τελευταίες αγωνιστικές 5 νίκες 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Ενώ φέτος σε 10 αγωνιστικές έχει 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Απολογισμός σε τέρματα: 39-16.
  • Η Γιουβέντους που πήρε πέρυσι τον τίτλο στην Ιταλία έχει φέτος σε 10 ματς 8 νίκες και 2 ισοπαλίες. Πέρυσι δεν είχε κάνει καλό τελείωμα, με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Συνολικά δηλαδή στα 18 τελευταία παιχνίδια της στο Καμπιονάτο έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες. Με 26-19 στα γκολ.
  • Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και περσινή πρωταθλήτρια στην Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου, στα τελευταία 18 παιχνίδια της στην Μπουντεσλίγκα έχει πετύχει 11 νίκες, έχει φέρει 6 ισοπαλίες και έχει χάσει μία φορά (το φετινό εντός έδρας 1-2 από την Χοφενχάιμ). Φέτος έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και την ήττα, ενώ πέρυσι στα τελευταία 9 παιχνίδια της είχε 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Σε αυτά τα 18 ματς, συνολικά έχει σημειώσει 50 γκολ και έχει δεχτεί 16.
  • Στην Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν έχει δώσει φέτος 11 ματς (9 νίκες, αλλά και 2 ήττες από Ρεν και Ρεμς). Πέρυσι το φινάλε της δεν ήταν καλό, με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες (από Λιλ το 1-5, από Ρέμς και από Μονπελιέ), άρα συνολικά στα τελευταία 18 παιχνίδια της στο Σαμπιονά έχει 12 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες! Σύνολο τερμάτων: 39-19.
  • Πάμε και στην Πορτογαλία. Η Μπενφίκα έχει φέτος 7 νίκες και 1 ήττα (0-2 από την Πόρτο), ενώ πέρυσι στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος είχε 9 νίκες και 1 ισοπαλία (με την Μπελενένσες 2-2 και μετά έκανε σερί τις νίκες έως το τέλος). Συνολικά δηλαδή σε 18 αγώνες έχει 16 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, κοντά στο επίτευγμα του Ολυμπιακού. Με 54 γκολ υπέρ και 13 σε βάρος της. Στο ίδιο πρωτάθλημα, η Πόρτο έχει φέτος 7 νίκες και 1 ήττα (από την Ζιλ Βιθέντε στην πρεμιέρα με 2-1), ενώ στο περσινό φινάλε είχε 9 νίκες και μία ισοπαλία. Συνεπώς τον ίδιο απολογισμό με την Μπενφίκα, 16 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα! Τα γκολ της είναι 45-10.
  • Στην Ολλανδία ο Άγιαξ που πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα είχε κάνει 7 σερί νίκες στο φινάλε, ενώ φέτος στις 11 πρώτες αγωνιστικές έχει νικήσει 9 φορές και έχει φέρει 2 ισοπαλίες. Κοντά δηλαδή και αυτός! Συνολικά με 16 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ ο αριθμός τερμάτων σε αυτά τα τελευταία 18 ματς πρωταθλήματος είναι 63-16!
  • Στο Βέλγιο η περσινή πρωταθλήτρια Γκενκ είχε στα τελευταία 18 παιχνίδια της 8 μόνο νίκες, καθώς φέτος δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά! Επίσης 7 ισοπαλίες και 3 ήττες, με τέρματα 27-22. Και η φετινή πρωτοπόρος Κλαμπ Μπριζ, έχει σε φέτος 8 νίκες και 3 ισοπαλίες, αλλά πέρυσι σε 7 ματς στο φινάλε, 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Σύνολο 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 1 ήττα. Με τα γκολ στο 41-12.
  • Και, τέλος, στην Σκωτία η Σέλτικ έχει φέτος 8 νίκες κι από μία ισοπαλία και ήττα στις 10 πρώτες αγωνιστικές. Ενώ πέρυσι, 6 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία ματς. Συνολικά, δηλαδή, 14 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (0-2 από την Λίβιγκστον). Με γκολ 44-11.