Αν μετρούσε το γκολ του Ελ Αραμπί...

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ αλλά και για το γκολ που ακύρωσε ο Πορτογάλος διαιτητής με τη βοήθεια του VAR. 

Αν μετρούσε το γκολ του Ελ Αραμπί...

Ένα γρήγορο γκολ για να ανοιχτεί η ΑΕΚ ζήτησε ο Μαρτίνς από τους παίκτες του, ο Σεμέδο του έκανε το χατήρι, παρά το κοσκίνισμα που έγινε από τον VAR, αλλά λίγο αργότερα στο 27΄ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί, που μπορούσε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού και την έκταση στο σκορ.

Όλα θα ήταν διαφορετικά αν γινόταν το 2-0 στο 27΄, την ώρα που το γήπεδο κόχλαζε και ο κόσμος ζητούσε την καθιερωμένη εξάρα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να κερδίσει καθαρά, αφού η ΑΕΚ δεν απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Καμαρά με υπέροχο γκολ σφράγισε τη νίκη. Ο Αφρικανός ήταν ο κορυφαίος κλέβοντας τη δόξα του αειθαλή Αβραάμ Παπαδόπουλου που ξέρει από ντέρμπι, σε αντίθεση με τον Σεμέδο που συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις, αλλά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη του, καθώς δεν ανησύχησε τον Σα, παρότι είχε κατοχή της μπάλας για μεγάλο διάστημα.

Το πρώτο ντέρμπι στο Καραϊσκάκης είχε τρίποντο για τον Ολυμπιακό, απομένει αυτό της 1ης Δεκεμβρίου με τον ΠΑΟΚ, αλλά μη βιάζεστε γιατί φέτος το πρωτάθλημα τελειώνει για πρώτη φορά στα χρονικά τον Μάιο, με τα πλέι οφς.

Κατά τα άλλα, το κέντρο του Ολυμπιακού ήταν αυτό που αναχαίτιζε τις επιθετικές διαθέσεις της ΑΕΚ, έκοβε και έραβε και οι Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε κυριάρχησαν και δεν άφησαν να φανεί η κούραση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως την προηγούμενη φορά με τον Παναθηναικό, όταν η ομάδα ήταν ξέπνοη. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, ο Πορτογάλος έπαθε και έμαθε και είναι πιο σοφός για τη συνέχεια, που είναι πολύ πολύ δύσκολη.

Τσάμπιονς Λιγκ και ντέρμπι έχει μόνο ο Ολυμπιακός, όταν ο ΠΑΟΚ απλά παίζει στο πρωτάθλημα, το βάθος του ρόστερ όμως της πειραϊκής ομάδας είναι βαθύ και φάνηκε και με την ΑΕΚ. Έλειπαν οι κινητήριες δυνάμεις, Φορτούνης και Βαλμπουενά, βάλτε και τον Χριστοδουλόπουλο, κάτι που όμως δεν αποτυπώθηκε στο γήπεδο.