Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Ο Θρύλος έχει τον τρόπο

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την ΑΕΚ με γκολ των Σεμέδο, Καμαρά και έκανε επίδειξη ποιότητας κόντρα στους "κιτρινόμαυρους" παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Ο Θρύλος έχει τον τρόπο

Μπορεί να μην βρέθηκε στην καλύτερη του βραδιά ο Ολυμπιακός, αλλά έχει την ποιότητα και την εμπειρία να πάρει και ματς που δεν του πηγαίνουν όπως θα ήθελε ο ίδιος. Οι Πειραιώτες νίκησαν με σκορ 2-0 την ΑΕΚ χάρη σε γκολ των Σεμέδο, Καμαρά σε ένα ματς που το σκορ άνοιξε νωρίς και είχε ξέφρενη ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Οι "ερυθρόλευκοι" μετά το τέλος και της 8ης αγωνιστικής παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω τους τον ΠΑΟΚ και οκτώ την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τα γκολ της αναμέτρησης (vid)

Ενδεκάδα με εκπλήξεις

Είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Ομάρ και Τσιμίκας ξεκίνησαν στα δύο άκρα της άμυνας με τον Αβραάμ να παίζει δίπλα στον Σεμέδο στα στόπερ. Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε και Καμαρά συνέθεσαν την τριάδα των χαφ, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Σουντανί, Ποντένσε στα άκρα και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή. Η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν είχε εκπλήξεις στο αρχικό της σχήμα. Οι Ντέλετιτς και Αλμπάνης ήταν στα άκρα της επίθεσης, με τον Ολιβέιρα να ξεκινάει στην κορυφή και τον Λιβάια πίσω του. Σιμόες και Γαλανόπουλος έπαιξαν στα χαφ για τους "κιτρινόμαυρους".

Τα highlights του Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (vid)

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα αν και ο Σεμέδο μπήκε στο ματς με τα γνωστά του λάθη που του κόστισαν και την κίτρινη κάρτα στο 2'. Οι Πειραιώτες πίεσαν την Ένωση και στο 9' από κόρνερ του Μπουχαλάκη, ο Ελ Αραμπί βρήκε αριστερά του τον Σουνταντί, αυτός έκανε το πλασέ και ο Σεμέδο από κοντά σκόραρε για τον Ολυμπιακό δίνοντας του προβάδισμα πολύ νωρίς. Στη συνέχεια η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να βγαίνει στην επίθεση. Ο Ολιβέιρα είχε δύο επικίνδυνα σουτ, αλλά ο Σα καθάρισε και στις δύο περιπτώσεις. Το ματς είχε ρυθμό, οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε την ενέργεια που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά σε αυτό με τη Μπάγερν. Είχε ένα θέμα να βγάλει φάσεις κόντρα στους "κιτρινόμαυρους".

Το έκτο γκολ που του ακυρώθηκε

Από την άλλη επιχειρούσε να χτυπήσει σε κάποια κόντρα και πράγματι έδειχνε ότι όταν έβγαινε μπροστά ήταν ικανή να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά στο 26' ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ με τον Ελ Αραμπί αλλά μέσω του VAR ακυρώθηκε γυρίζοντας τη φάση πίσω και ο λόγος ήταν ένα χέρι του Γκιγιέρμε. Η ΑΕΚ επιστράτευσε τα δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία έμειναν ατιμώρητα από τον Πορτογάλο ρέφερι, ενώ ο Ολυμπιακός φαινόταν να έχει σοβαρό θέμα στα στόπερ. Σεμέδο και Αβραάμ δεν κατάφεραν να περιορίσουν τους Λιβάια και Ολιβέιρα και όποτε βρέθηκαν απέναντι τους έκαναν φάση. Η ομάδα του Κωστένογλου πήρε την κατοχή της μπάλας και βγήκε στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα καλά του και δεν μπορούσε να βρει το δεύτερο γκολ απέναντι σε μία άμυνα που είχε πρόβλημα. Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Πειραιώτες πίεσαν ασφυκτικά, αλλά το γκολ δεν ήρθε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.Να σημειώσουμε πως στο 44' ο Ολυμπιακός φώναξε για χέρι του Βράνιες, αλλά από το ριπλέι δεν φάνηκε κάτι τέτοιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο γρήγορο ρυθμό και το ματς να είναι ανοιχτό και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ στο 48' λίγο έλειψε να γίνει επικίνδυνη όταν ο Ολιβέιρα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά ο Σα πρόλαβε και έδιωξε, ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με τον Ομάρ να βγαίνει απέναντι από τον Τσιντώτα, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη έδειχναν να μην έχουν ενέργεια και εμπνεύσεις για να δημιουργήσουν καταστάσεις. Σε όλη αυτή τη διάρκεια ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Καμαρά. Ο Αφρικανός έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αφού και δημιουργούσε και έκοβε.

Η ΑΕΚ βλέποντας τον Ολυμπιακό να μην είναι πιεστικός όπως σε προηγούμενα παιχνίδια του πήρε θάρρος και απέκτησε την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Κωστένογλου όσο περνούσε η ώρα πίστευε στο αποτέλεσμα, ενώ ο Ολυμπιακός περίμενε στο μισό γήπεδο και να χτυπήσει σε κάποια κόντρα. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 69' με τον Καμαρά να κάνει το σουτ και τον Τσιντώτα να αποκρούει με δυσκολία.

Το πίστεψαν, αλλά είχε ποιότητα

Στο 72' ο Κωστένογλου ενίσχυσε κι άλλο την επίθεση του βάζοντας τον Γιακουμάκη αντί του Αλμπάνη. Εκεί έδειξε η ΑΕΚ ότι πήγαινε να πάρει αποτέλεσμα στον Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο έχουν την ποιότητα ως ομάδα να αλλάξουν τα δεδομένα ενός αγώνα. Αυτό έγινε στο 77' όταν ο Ποντένσε βρήκε τον Καμαρά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αυτός με ένα υπέροχο σουτ νίκησε τον Τσιντώτα για το 2-0. Ήταν μία φάση που παρόμοια της είχε βγει ακόμα δύο φορές στο παιχνίδι. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχοντας και τη ψυχολογία με το μέρος του έψαξε και τρίτο γκολ κατά της ΑΕΚ. Αυτό μπορεί να μην ήρθε, αλλά ελάχιστη σημασία έχει, αφού πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς αφήνοντας την ΑΕΚ οκτώ πόντους πίσω του.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 9' Σεμέδο, 77' Καμαρά

Διαιτητής: Σόουζα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: 2' Σεμέδο, 48' Γαλανόπουλος, 79' Λόπες, 86' Ολιβέιρα, 87' Μασούρας

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (89' Λοβέρα), Καμαρά, Σουντανί (60' Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (72' Γκερέρο)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Λιβάια, Ντέλετιτς (66' Βέρντε), Αλμπάνης, Ολιβέιρα, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γαλανόπουλος (58' Σιμάο).