«Αγγλία γίναμε»

O Kώστας Χαλέμος σχολιάζει στο ΦΩΣ όσα έγιναν στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

«Αγγλία γίναμε»

Οι νεοφώτιστοι Βόλος και ΟΦΗ «άλλαξαν τα φώτα» στους Άρη (1-0) και Παναθηναϊκό (3-1) στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και η Ξάνθη, μετά την ΑΕΚ νίκησε (2-1) και τον Παναιτωλικό εκτός έδρας. «Αγγλία γίναμε», που γράφανε παλιά στα πρωτοσέλιδα, κάθε φορά που οι μικροί σήκωναν κεφάλι και κοίταζαν τις μεγάλες ομάδες στα μάτια…

Βόλος και Ξάνθη φιγουράρουν από χτες το βράδυ στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τους δυο βασικούς μνηστήρες του τίτλου, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που προερχόμενοι από ευρωπαϊκές μάχες, είδαν κι έπαθαν για να ζευγαρώσουν τις νίκες τους εντός συνόρων, απέναντι στον Πανιώνιο και στην ΑΕΛ.

O πρωταθλητής μπορεί να μην έχασε βαθμούς αλλά έχασε την κολόνα της άμυνάς του, τον Βαρέλα ο οποίος τραυματίστηκε κι έφυγε με πατερίτσες από το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός στάθηκε πιο τυχερός, αφού μόνο από θαύμα γλίτωσε κάποιο τραυματισμό σε τέτοιο χωράφι που αγωνίστηκε.

Η Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα για την τύχη του προϊόντος της. Δεν φτάνει μια αναδιάρθρωση για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρό μας. Χρειάζονται και καλά τερέν. Στην πρεμιέρα ήταν ο Δώνης που έκανε παράπονα για το γήπεδο της Λαμίας. Χτες ήρθε η σειρά του Μαρτίνς και του Βαλμπουενά να μιλήσουν για το χωράφι της AEL FC Arena (το όνομα μας μάρανε).

Ο Σάββας Παντελίδης έγινε ο δεύτερος προπονητής, μετά τον Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος είχε κατέβει στην πρώτη στάση, που εγκατέλειψε το τρένο πριν καλά-καλά ξεκινήσει το ταξίδι του στη Σούπερ Λιγκ 1. Η ήττα 1-0 στον Βόλο (σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από τη Μόλντε και την γκέλα 1-1 με τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα) βάρυναν κι άλλο το κλίμα γι’ αυτόν στον Άρη.

Ο Παντελίδης και ο Γιώργος Δώνης ανέλαβαν την ευθύνη για τις ήττες από Βόλο και ΟΦΗ. Με τη διαφορά ότι ο ένας παραιτήθηκε και ο άλλος όχι… Προς το παρόν. Γιατί αν δεν αλλάξει η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός τις πρώτες αγωνιστικές (κι εφόσον είναι ακόμη στο τραπέζι οι προτάσεις από Χάντερσφιλντ και Αλ Αχλί), ο Δώνης δεν αποκλείεται να γίνει ο τρίτος προπονητής που θα κουνήσει μαντήλι…

Aντίθετα εκείνος που φαίνεται να θρονιάζεται για τα καλά στον πάγκο είναι ο Νίκος Κωστένογλου που ανέλαβε ως μεταβατικός προπονητής στην ΑΕΚ αλλά με τα δυο διπλά που πήρε σε Τραπεζούντα (0-2) την Πέμπτη και χτες στην Τρίπολη (2-3) εξελίσσεται σε πρώτο φαβορί για τη διαδοχή του Καρντόσο.

Το πρόσωπό της αγωνιστικής; Ε, καλά… Δημήτρης Μάνος με διαφορά, χάρη στην σπουδαία εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό τον οποίο φιλοδώρησε με δυο γκολ (ενώ είχε μεγάλη συμβολή και στο τρίτο). Του πάει ο ΟΦΗ του 25χρονου (από πέρσι φορ του Ολυμπιακού). Στη πρώτη του χρονιά το κοντέρ είχε γράψει 10 γκολ, στη δεύτερη 27 (και τις δυο στην Φούτμπολ Λιγκ) ενώ στην τρίτη μετράει ήδη δυο γκολ σε δυο αγώνες στη Σούπερ Λιγκ 1.

Όμως το γκολ της αγωνιστικής (ίσως και της χρονιάς) σημείωσε ο Απόστολος Βέλιος στο Λαμία-Ατρόμητος 2-2. Όσες φορές και να το δεις, δεν το χορταίνεις. Αν το έβαζε κανένας Ρονάλντο θα είχαμε έκτακτες εκπομπές στη ιταλική τηλεόραση. Κι ευτυχώς που δεν υπήρχε το παραμικρό διαιτητικό ψεγάδι γιατί θα ήταν κρίμα να το ακυρώσει o VAR.

Όσο για το σύστημα VAR, ο χειρισμός του βελτιώθηκε, τη δεύτερη αγωνιστική δεν είχαμε παρατράγουδα, ούτε… σουβλάκια. Την πιο πολλή δουλειά είχαν ο Τζήλος στο ΟΑΚΑ και ο Ευαγγέλου στη Λάρισα που χρειάστηκαν τη συνδρομή της τεχνολογίας για να βγάλουν άκρη με τα γκολ του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού.

*Παρεμπιπτόντως, το Σάββατο έληξε η μεταγραφική περίοδος που βρήκε πρωταθλητές τον Ολυμπιακό και τον Βόλο με 20 και πλέον υπογραφές παικτών έκαστος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στον Βόλο οι 6 καινούργιοι είναι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ!