Οι άδειες εξέδρες της Super League: Στην 28η θέση πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στα εισιτήρια

Πολύ χαμηλά στην κατάταξη της Γηραιάς Ηπείρου από πλευράς μέσου όρου εισιτηρίων βρίσκεται η ανώτερη επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου μας εξαιτίας της αποχής των φιλάθλων από τα γήπεδα εδώ και χρόνια. 

Οι  άδειες εξέδρες της Super League:  Στην 28η θέση πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στα εισιτήρια

Στη διόλου τιμητική 28η θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της προσέλευσης θεατών στα γήπεδα κατατάσσεται η ελληνική Super League.

Αυτό κατέδειξε έρευνα του Ανεξάρτητου Κέντρου Αθλητικών Ερευνών και αφορά το χρονικό διάστημα 2013-2018. Σε αυτή την πενταετία ο μέσος όρος εισιτηρίων που κόπηκαν στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας του εγχώριου ποδοσφαίρου ήταν μόλις 3.896.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η γερμανική Bundesliga με 43.302 εισιτήρια σε κάθε αγώνα, ενώ ακολουθούν η αγγλική Premier League με 36.675, η ισπανική La Liga με 27.381, η ιταλική Serie A με 22.967 και την πρώτη πεντάδα κλείνει η γαλλική Ligue 1 με 21.556 «μαγικά χαρτάκια».
Επίσης, δεν περιποιεί τιμή για το πρωτάθλημά μας ότι χώρες όπως οι Ελβετία, Πολωνία, Σουηδία, Νορβηγία, Αυστρία, Δανία, Ουκρανία και Τσεχία παρουσίασαν δείκτες σημαντικά μεγαλύτερης προσέλευσης θεατών.