Ολυμπιακός - Υπόθεση Κάιπερς: Τον κρατάς εδώ για να τον ελέγχεις

Ο Ούγκο Κάιπερς έχει κλείσει από τον χειμώνα για το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και προτιμότερο είναι να παίξει δανεικός σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας του χρόνου και όχι σε Βέλγια και Πολωνίες…

Ολυμπιακός - Υπόθεση Κάιπερς: Τον κρατάς εδώ για να τον ελέγχεις

Ξαφνικά οι Βέλγοι θυμήθηκαν τον Ούγκο Κάιπερς και ότι κλείνει στον Ολυμπιακό. Εδώ υπάρχει μία σοβαρή λεπτομέρεια. Παρά τα όσα λέει μεταξύ άλλων ο 22χρονος Βέλγος επιθετικός του Εργοτέλη ότι δεν έχει υπογράψει, η αλήθεια είναι μία: Ο παίκτης έχει κλείσει από τον Γενάρη στον Ολυμπιακό με… θέα το καλοκαίρι. Οπότε, κάπως καθυστερημένα το επανέφεραν οι συμπατριώτες του στην επιφάνεια…

Αντιθέτως, προτιμότερο είναι να πάμε την υπόθεση του Κάιπερς ένα βήμα παραπέρα. Ο Βέλγος στράικερ που έκανε θραύση πέρσι στη Β’ Εθνική σκοράροντας 22 φορές σε 30 ματς, είναι ένας φορ δυναμικός, αρκετά τεχνίτης για το ύψος του (1.85μ.) και με το ένστικτο του «εκτελεστή». Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τον νέο Μήτρογλου. Απλώς, έχει ένα ενδιαφέρον «πακέτο» και σίγουρα είναι ένα πρότζεκτ το οποίο αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί του.

Το χαμένο έδαφος

Προφανώς και είναι διαφορετικό το επίπεδο της Β’ Εθνικής από τη μεγάλη κατηγορία. Όμως, για να τον ελέγχει ο Ολυμπιακός καλύτερα και να έχει μία καλύτερη άποψη για το τι ψάρια πιάνει σε υψηλότερο επίπεδο, είναι προτιμότερο να δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα της Σούπερ Λίγκας τη νέα σεζόν.

Να πάει δηλαδή να κάνει κανονικά την καλοκαιρινή προετοιμασία, να καλύψει το χαμένο έδαφος από τα όσα έζησε φέτος με τον «παροπλισμό» του από τον Εργοτέλη λόγω της διαμάχης του με τους Κρητικούς επειδή δεν δέχτηκε να πάει στην ΑΕΚ και να αποδείξει στο χορτάρι ότι δικαίως ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε μαζί του.

Από το να πάει σε κάποια μικρομεσαία ομάδα του Βελγίου ή της Πολωνίας ή στη Β’ Γαλλίας, είναι προτιμότερο οι «ερυθρόλευκοι» να τον έχουν δίπλα τους, να τον βλέπουν κάθε Κυριακή και αναλόγως να πράξουν το καλοκαίρι του 2020 για το αν αξίζει να πάρει μία ευκαιρία στην καλοκαιρινή προετοιμασία ή όχι.

Θέλει τη ρεβάνς

Ο Κάιπερς έχασε μία χρονιά (τη φετινή) και θέλει να πάρει την προσωπική του «ρεβάνς» του χρόνου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγραφαν στα ρεπορτάζ τους οι Βέλγοι. Δηλαδή, το ότι προτιμάει τη νέα σεζόν να πάει δανεικός σε ελληνική ομάδα και όχι να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος ότι παίζοντας απέναντι στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό και φυσικά στον Ολυμπιακό, του δίνεται ένα έξτρα κίνητρο για να στείλει τα μηνύματά του προς Πειραιά μεριά ότι θα αξίζει μία θέση στο ρόστερ της σεζόν 2020-21.

Απλώς, ό,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει γρήγορα και όχι να φτάσει Αύγουστος για να παραχωρηθεί δανεικός. Να πάει κάπου και να κάνει προετοιμασία από την αρχή.