Η ξεχωριστή ιστορία του Κάιπερς και τι γράφουν γι' αυτόν οι Βέλγοι

Ο Βέλγος επιθετικός του Εργοτέλη που δηλώνει «δολοφόνος» και το καλοκαίρι αρνήθηκε να παίξει στην ΑΕΚ

Η ξεχωριστή ιστορία του Κάιπερς και τι γράφουν γι' αυτόν οι Βέλγοι

Ως μια ξεχωριστή ιστορία ενός ποδοσφαιριστή που έχει πετύχει πολλά παρουσιάζουν σήμερα στο Βέλγιο την πορεία του Ούγκο Κάιπερς στον Εργοτέλη.

Στο Βέλγιο υπάρχουν αρκετά συχνά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Κάιπερς το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος θα υπογράψει στον Ολυμπιακό και από εκεί θα παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα.

Η Βελγική ιστοσελίδα «HetlaatsteNieuws», φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα στην ξεχωριστή ιστορία του Βέλγου.

«Τι κοινό έχουν μεταξύ τους οι Λουκάκου, Μέρτενς, Ντίσερς και Ούγκο Κάιπερς;», αναρωτιέται η ιστοσελίδα και δίνει η ίδια την απάντηση: «Είναι οι μόνοι Βέλγοι που τα τελευταία πέντε χρόνια σε μόλις μια σεζόν πέτυχαν περισσότερα από 20 γκολ σε πρώτη ή δεύτερη κατηγορία πρωταθλήματος εκτός Βελγίου. Ο Ούγκο, ποιος;».

Η ιστοσελίδα εξηγεί ότι το γεγονός ότι δεν πήγε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ του δημιούργησε προβλήματα. Παίζει στον Εργοτέλη, έβαλε 22 γκολ σε μια σεζόν, βραβεύθηκε ως ο καλύτερος παίκτης στην β' κατηγορία της συγκεκριμένη σεζόν αλλά από τότε δεν παίζει.

«Από τον Εργοτέλη μου είπαν ότι δεν θα με άφηναν να παίξω φέτος, αν δεν ανανέωνα το συμβόλαιό μου. Είχα προσφορές και το περασμένο καλοκαίρι και το χειμώνα, αλλά ο Εργοτέλης με μπλόκαρε όλη τη σεζόν. Δεν πρόκειται να πω ότι μπορώ άμεσα να γίνω βασικός σε μία ομάδα Α' κατηγορίας στο Βέλγιο. Και έχω μία μικρή προτίμηση να συνεχίσω στην Ελλάδα. Στο Βέλγιο είμαι ένας νεαρός παίκτης, που δεν έπιασε στη Σταντάρ Λιέγης, ενώ στην Ελλάδα το στάτους μου είναι ενός κορυφαίου σκόρερ στη Β' κατηγορία. Μετά από έναν χρόνο δεν με ξέχασαν» αναφέρει ο Κάιπερς στους Βέλγους.

Ο Κάιπερς περιγράφει τι ακριβώς κάνει στην Ελλάδα: «Τρέχω κάθε μέρα, αλλά δεν παίζω σε αγώνες. Αυτό είναι ένα σκληρό χτύπημα για εμένα. Χάνω ένα χρόνο, αλλά τώρα αισθάνομαι πιο ώριμος εξαιτίας αυτού που συνέβη. Δεν είμαι σε κάμψη. Είμαι σίγουρος για την επόμενη σεζόν και είμαι φυσικά πανέτοιμος. Κάνω προπονήσεις και με προσωπικό προπονητή».

Για το μέλλον του, λέει: «Μπορώ να φανταστώ ότι στο Βέλγιο δεν λένε «ουάου» με 22 γκολ στην Ελληνική δεύτερη κατηγορία. Αν είχα σκοράρει 22 φορές στη δεύτερη κατηγορία της Bundesliga θα ήταν άλλο. Όμως είμαι σίγουρος για τις δυνατότητές μου. Δουλεύω πολύ σκληρά για να επιτύχω τους στόχους μου και νομίζω είμαι ένας πραγματικός "δολοφόνος" στα 16 μέτρα (μεγάλη περιοχή). Το επίπεδο της ελληνικής Super League δεν διαφέρει πολύ από αυτό στο Βέλγιο, αν δείτε την απόδοση των τριών μεγάλων ελληνικών κορυφαίων συλλόγων και στην Ευρώπη».