Αργά ή γρήγορα θα φύγει ο Κούτρης!

Ο 24χρονος μπακ που ανάγκασε την Τζένοα να ρίξει 5 εκ. ευρώ στο τραπέζι, δύσκολα θα παραμείνει στον Ολυμπιακό μετά το καλοκαίρι. Οι λόγοι φυσικά είναι προφανείς και έχουν να κάνουν με το ότι το όνομά του συζητιέται έντονα στο εξωτερικό.

Αργά ή γρήγορα θα φύγει ο Κούτρης!

Παίκτες σαν τον Λεονάρντο Κούτρη τούς ψάχνουν με… λύσσα στο εξωτερικό! Παίκτες 24 ετών, που να είναι «μηχανάκια» στα άκρα, να ανεβοκατεβαίνουν τις πλευρές χωρίς να βαριανασαίνουν, να έχουν μία σέντρα (αν και μπακ) που τις περισσότερες φορές μοιάζει με... αλφάδι και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα να είναι αξιοπρεπέστατοι παρά το γεγονός ότι είναι επιθετικά μπακ.

Σε κανέναν δεν προκάλεσε έκπληξη η πρόταση 5 εκ. ευρώ της Τζένοα. Από τις 28 Δεκεμβρίου είχε ενημερώσει πρωτοσέλιδα το «ΦΩΣ» ότι κάτι έχει «σκάσει» για τον Κούτρη και πώς ο Ολυμπιακός απέρριψε την προσφορά με συνοπτικές διαδικασίες (σ.σ. μια είδηση που τότε είχε διαψευστεί!).

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν λίγο μετά τα Χριστούγεννα η πρόταση που αναφέραμε ήταν της Τζένοα ή κάποιας άλλης ομάδας. Αυτό ελάχιστη σημασία έχει άλλωστε. Η αλήθεια είναι ότι και σε εμάς από την Ιταλία είχε φτάσει η πληροφορία και για αυτό πθανολογούμε ότι ήταν της Τζένοα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι παίκτες σαν τον Κούτρη αργά ή γρήγορα θα ανοίξουν τα φτερά τους και θα «πετάξουν» στο εξωτερικό. Όχι γιατί θα πιέσει ο Λεονάρντο τον Ολυμπιακό, όχι γιατί θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φύγει από το λιμάνι, αλλά γιατί αυτό λέει η ποδοσφαιρική λογική. Αν ρωτήσετε τον Κούτρη, περνάει σούπερ στον Πειραιά και δεν περνάει καν από το μυαλό του να αποχωρήσει. Υπάρχουν όμως και «παράγοντες» που δεν μπορείς να υπολογίσεις...

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι σε κανέναν ποδοσφαιριστή δεν έχει κόψει τον δρόμο. Το απέδειξε με τον Τοροσίδη που τον έδωσε με ψίχουλα στην Ρόμα. Το απέδειξε με τον Χολέμπας που επίσης έφυγε με ελάχιστα χρήματα για την Ρόμα το καλοκαίρι του 2014. Το έπραξε και με πωλήσεις όπως οι Σάμαρης, Μανωλάς, Μήτρογλου και Ρέτσος. Για να μην αραδιάσουμε και ένα σωρό ονόματα ξένων ποδοσφαιριστών που οι «ερυθρόλευκοι» τους έκαναν τα χατίρια...

Με τον Κούτρη δεν έχει να κάνει βεβαίως με «χατίρι». Έχει να κάνει με το ότι αποτελεί ένα από τα «hot» ονόματα του Ολυμπιακού. Ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που κύκλοι μάνατζερ στο εξωτερικό εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει από το λιμάνι, γιατί θα «σκάσουν» προτάσεις που δεν θα μπορεί να πει «όχι» ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Κούτρης. Κι εδώ που τα λέμε, αυτό θα είναι μία απολύτως φυσιολογική εξέλιξη, γιατί ο «Λέο» διαθέτει όλο αυτό το «πακέτο» που είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό για συλλόγους κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Χαζοί είναι στην Τζένοα που ασχολούνται με την περίπτωσή του εδώ και 4 μήνες; Χαζοί είναι στην Ίντερ που τον έχουν βάλει στο «σημάδι» από εκείνο το ματς του «Σαν Σίρο» με την Μίλαν στις 4 Οκτωβρίου; Χαζοί είναι σε Άουγκσμπουργκ, Πάρμα, Ρεν και Νιούκαστλ (σ.σ. από αυτές που γνωρίζουμε τουλάχιστον) που έχουν ανοίξει «φάκελο»; Χαζός είναι ο Ουσίγιος που θα ήθελε να τον πάρει στην Γουέστ Χαμ;


Αργά ή γρήγορα θα φύγει ο Κούτρης, γιατί αυτό επιτάσσουν οι νόμοι της αγοράς και όχι γιατί θα το επιδιώξει ο παίκτης ή ο Ολυμπιακός. Αρκετός κόσμος εκτιμάει ότι εώς το καλοκαίρι θα παραμείνει στο λιμάνι και πώς ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει από τον Ιούνιο... Αυτό θέλουν άλλωστε όλες οι πλευρές (διοίκηση, προπονητής, παίκτης). Σε μία μεταγραφική περίοδο όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί!