Οι δύο ασίστ του Κούτρη, το «Σαν Σίρο» και η Ίντερ

Το πρότζεκτ του Ολυμπιακού στην αριστερή πλευρά της άμυνας που αποδίδει καρπούς και οι χαμηλοί τόνοι που κρατάει ο Λεονάρντο παρά την ανοδική του πορεία.

Οι δύο ασίστ του Κούτρη, το «Σαν Σίρο» και η Ίντερ

Ο Αχμέντ Χασάν έχει συγκεντρώσει τα φώτα πάνω του μετά το γκολ που έβαλε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και είναι δικαιολογημένο. Από την άλλη, όμως, αξίζει να σταθούμε και στην παρουσία του Λεονάρντο Κούτρη. Ο 23χρονος μπακ σέρβιρε με αριστουργηματικό τρόπο στον Αιγύπτιο.

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή του ασίστ με την πρώτη να έχει καταγραφεί στο «Σαν Σίρο» όταν από δική του σέντρα ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο άνοιξε το σκορ κόντρα στη Μίλαν. Ο Κούτρης ταλαιπωρήθηκε πολύ τη φετινή σεζόν λόγω του τραυματισμού που κουβαλούσε από πέρσι.

Έκανε μεγάλη προσπάθεια και δούλεψε σκληρά για να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα. Υπομονετικά περίμενε την ευκαιρία του και η μοίρα καμιά φορά παίζει περίεργα παιχνίδια. Ο Κούτρης άρχισε να παίρνει τα πάνω του από το παιχνίδι με τη Μίλαν και από ένα γήπεδο που ήταν παιδικό του όνειρο να το πατήσει και να παίξει ποδόσφαιρο σε αυτό. Από εκείνο το ματς ο 23χρονος μπακ φώναξε παρών και πλέον καθιερώνεται στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Από εκείνο το ματς, μάλιστα προέκυψαν και δημοσιεύματα στην Ιταλία περί ενδιαφέροντος της Ίντερ.

Στην αναμέτρηση με τον Άρη έχει κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Έχει παίξει με πολύ μυαλό, έχει «φάει» την αριστερή πλευρά και πέρα από την ασίστ στο γκολ ο Κούτρης έχει ακόμα 2-3 πολύ καλές ενέργειες που δεν τις εκμεταλλεύτηκαν Χασάν και Φορτούνης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην είναι άδικος και να του δίνει φανέλα βασικού.

Το ζητούμενο για τον Κούτρη είναι να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Είναι παιδί χαμηλών τόνων και δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Πάντως από την αγωνιστική άνοδο του Λεονάρντο μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες το καλοκαίρι είχαν αποφασίσει να στηρίξουν δύο Ελληνόπουλα για την αριστερή τους πλευρά. Ο Τσιμίκας ξεκίνησε βασικός τη σεζόν, είχε πολύ καλές εμφανίσεις και δικαίως ήταν βασικότατος. Παίρνει τις ανάσες του αυτή την περίοδο, αλλά στον Ολυμπιακό μπορούν να χαμογελούν για δύο καλούς Έλληνες μπακ, οι οποίοι παλεύουν για θέση στην αρχική ενδεκάδα. Οι Πειραιώτες βλέπουν το πρότζεκτ που στήριξαν το καλοκαίρι να έχει βγει και με το παραπάνω.