Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Στον απόηχο των θριάμβων

Ο αγώνας Παναθηναϊκός - ΑΕΚ ρίχνει την αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής της Super League.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Στον απόηχο των θριάμβων

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ολοκληρώνουν την 5η αγωνιστική της Super League, με το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι απόψε στις 21:00 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι δύο αντίπαλοι θα μπουν στο γήπεδο με τη λάμψη των πρόσφατων μεγάλων επιτυχιών τους στο Europa League, ο Παναθηναϊκός νικώντας καθαρά στο ΟΑΚΑ τη Βιγιαρεάλ και η ΑΕΚ κάνοντας μια ιστορική εκτός έδρας νίκη στην Αγγλία επί της Μπράιτον.

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» θα γεμίσει φυσικά το γήπεδο και θα ωθήσει την ομάδα του για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος έως τώρα στο πρωτάθλημα και δεν έχει δεχτεί καν γκολ. Έχει άλλωστε την ευκαιρία το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει το τρίποντο, να αφήσει από πολύ νωρίς επτά βαθμούς πίσω του την ΑΕΚ στον πίνακα και να αποκτήσει σε βάρος της ένας σαφές προβάδισμα για τη συνέχεια.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το ντέρμπι έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να μη χάσει κι άλλο την επαφή της με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, μετά τις δύο ισοπαλίες που έχει στο ξεκίνημα της Super League με Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό, αμφότερες μάλιστα ως γηπεδούχος. Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι περισσότερα για την «Ένωση» που κατάφερε να τα αντιμετωπίσει ιδανικά στην Αγγλία και το ίδιο θα επιδιώξει απόψε, ειδικά τις απουσίες στην άμυνα.

Με περιπετειώδη τρόπο μετά τις εξελίξεις στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας, ο Ιταλός Σότσα ορίστηκε τελικά να διευθύνει την αναμέτρηση και αναμένουν άπαντες ότι θα πετύχει στο έργο του, ώστε το ντέρμπι να έχει μόνο στιγμές προς συζήτηση σε ό,τι αφορά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και όχι οτιδήποτε άλλο.

Το προφίλ της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο (23/9)

ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-1

Πανσερραϊκός - Λαμία 2-0

Κυριακή (24/9)

Ολυμπιακός - Κηφισιά 4-0

Άρης - Παναιτωλικός 3-0

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-3

Δευτέρα (25/9)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (21:00)

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ