Πανσερραϊκός - Λαμία 2-0: Ξέσπασμα στην έδρα του και πρώτη νίκη

Με γκολ σε ένα τετράλεπτο και σαφή ανωτερότητα ο Πανσερραϊκός έκανε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα (2-0 την Λαμία), παίζοντας για πρώτη φορά στη φυσική του έδρα. Άλεξιτς και Στάικος τα γκολ στο β' μέρος

Πανσερραϊκός - Λαμία 2-0: Ξέσπασμα στην έδρα του και πρώτη νίκη

Παίζοντας για πρώτη φορά στη φυσική έδρα του και στην πόλη του, ο Πανσερραϊκός δεν άφησε την ευκαιρία αναξιοποίητη. Και πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους σε επίπεδο Super League.

Η νίκη για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν απολύτως δίκαιη και ήρθε στο δεύτερο μέρος μέσα σε ένα τετράλεπτο, με σκόρερ τους Κόστα Άλεξιτς και Πασχάλη Στάικου, στο διάστημα του αγώνα όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Κοσέλεφ.

Ο Πανσερραϊκός άρχισε εντυπωσιακά και μπορούσε να σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις, με σημαντικότερη ευκαιρία αυτή του Δεληγιαννίδη στο 4’. Ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Κοσέλεφ στο 16’, ενώ η Λαμία έβγαλε μία φάση, αλλά καλή! Και διπλή, καθώς στο 25’ ο Μαρτίνεθ από κοντά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ωραία προσπάθεια του Σλίβκαι και στη συνέχεια ο Χόβαν απέκρουσε το σουτ του Καρλίτος. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία (με τρεις στόπερ ξανά) απείλησε με Μούργο και Πεταυράκη στο 27’ και στο 31’ αντιστοίχως, ενώ στη συνέχεια η Λαμία κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό με τον Λεωνίδα Βόκολο να μεταφέρει σε πιο επιθετικό ρόλο τον Σλίβκα δίπλα στον Καρλίτος. Και το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς κάποιο τέρμα.

Με αλλαγές και εσωτερικές κινήσεις άρχισαν το δεύτερο μέρος οι προπονητές, με τον Μούργο να αλλάζει πλευρά στην επίθεση για τους γηπεδούχους και τον Τόσιτς να μπαίνει ως συνήθως στην επανάληψη για την Λαμία. Στο 53' ο Πανσερραϊκός είχε μεγάλη φάση με τον Άλεξιτς (κεφαλιά σε σέντρα του Μούργου), αλλά ο Κοσέλεφ έκανε ξανά εντυπωσιακή επέμβαση.

Και μετά ήρθε η έκρηξη του Πανσερραϊκού! Ο Κόστα Άλεξιτς ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 66' με κοντινό σουτ προλαβαίνοντας τον Σιμόν κι ενώ νωρίτερα ο Κοσέλεφ είχε πάλι αποκρούσει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπέργκστρεμ. Και στο 70' ο Πασχάλης Στάικος στην εκατοστή συμμετοχή του στη Super League μετά από συνεργασίες των συμπαικτών του έκανε τρομερό σουτ με το δεξί, ο Κοσέλεφ βρήκε λίγο την μπάλα, αλλά δεν απέτρεψε το 2-0.

Στη συνέχεια και παρά τις αλλαγές από την πλευρά του Βόκολου (σε αυτή του Καρλίτος υπήρξε και φραστικό επεισόδιο του Ισπανού με την εξέδρα), η Λαμία δεν μπόρεσε να κάνει κάτι επιθετικά ενώ ο Πανσερραϊκός κρατούσε άνετα τον έλεγχο και πανηγύρισε τη νίκη. Στο 86' ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βασιλαντωνόπουλου στον Χατζηστραβό.

Μικρογραφία

Πανσερραϊκός-Λαμία 2-0

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Σκόρερ: 66' Άλεξιτς, 70' Στάικος

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: 48' Στάικος - 47' Στάνκο, 90' Ακούνια

Συνθέσεις

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Πηλέας (86' Ντανκερλούι), Ουντρεαόγκο, Στάικος, Μούργος (64' Χατζηστραβός), Τόμας (46' Μασκανάκης), Άλεξιτς (90'+4' Μπαϊροβιτς)

Λαμία: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Σιμόν, Στάνκο (64' Σαντάνα), Νούνιες (79' Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (64' Λόνγκο), Σλίβκα, Τσιλούλης (46' Τόσιτς), Καρλίτος (84' Ακούνια)