Ολυμπιακός - Κηφισιά 4-0: Μοιράζουν «τεσσάρες» οι Πειραιώτες στο Καραϊσκάκη! (highlights)

O Ολυμπιακός αν και κινδύνευσε στο πρώτο τέταρτο από την Κηφισιά, κατάφερε να μετατρέψει σε... υγιεινό περίπατο την αναμέτρηση με τους νεοφώτιστους (4-0). Άλλη μία «τεσσάρα» από τους Πειραιώτες μετά το 4-0 επί των Ατρομήτου και Λαμίας

Ολυμπιακός - Κηφισιά 4-0: Μοιράζουν «τεσσάρες» οι Πειραιώτες στο Καραϊσκάκη! (highlights)

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε από την Φράιμπουργκ μόνο εξαιτίας των ατομικών λαθών στην άμυνα, αλλά και λόγω της αστοχίας απέναντι στη γερμανική εστία. Σήμερα απέναντι στην Κηφισιά όταν οι Πειραιώτες άρχισαν να νιώθουν απειλή από τους φιλοξενούμενους, αποδείχθηκαν εύστοχοι στις κρίσιμες στιγμές και χάρη σε δύο πέναλτι των Ελ Κααμπί - Γιόβετιτς και δύο κεφαλιές των Ποντένσε - Ιμπόρα έφτασαν στο άνετο 4-0, ένα σκορ με το οποίο είχαν κερδίσει επίσης τον Ατρόμητο και τη Λαμία.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ

O Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Το ροτέισον ήταν επιβεβλημένο και σε σχέση με το ματς με τη Φράιμπουργκ, προχώρησε σε έξι αλλαγές. Ο Κίνι πήρε τη θέση του Ροντινέι, ο Ντόη του Φρέιρε, ο Αλεξανδρόπουλος του Έσε, ο Ποντένσε του Φορτούνη, ο Σολμπάκεν του Μπιέλ και ο Σκάρπα του Μασούρα. Με 4-4-2 παρατάχθηκαν οι Πειραιώτες με τον Πασχαλάκη στα γκολπόστ, τους Κίνι, Ρέτσο, Ντόη και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, τον Αλεξανδρόπουλο με τον Καμαρά στα χαφ, τους Ποντένσε και Σολμπάκεν στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Σκάρπα πέρασε πίσω από τον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την Κηφισιά με 4-3-3, δίχως να έχει στη διάθεσή του τους Οζέγκοβιτς και Νίνη. Στην επιθετική τριάδα προτιμήθηκαν οι Αντερέγκεν, Μπαρμπόσα και Τετέι, αλλά όχι ο Μπιφουμά.

ΦΟΒΕΡΗ ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ!

Ο Ολυμπιακός για κάποιον λόγο μπήκε στο παιχνίδι, όπως είχε μπει πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία. Με ένα νωχελικό πρόσωπο και κυρίως με έλλειψη σοβαρότητας και συγκέντρωσης στο αμυντικό τρανζίσιον. Ο Καρλίτος δεν είχε καταφέρει να σκοράρει τότε σε αντεπιθέσεις - φαρμάκι της Λαμίας, ενώ το ίδιο συνέβη σήμερα και με τον Τεττέη, ο οποίος στο 9’ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ σε φοβερή αντεπίθεση, αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε «παρών». Η Κηφισιά συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, επιχειρώντας να πιάσει στον ύπνο τον Ολυμπιακό με τις αντεπιθέσεις της και λίγο έλειψε να τα καταφέρει, αλλά δεν είχε σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια ή πάσα ο Μπαρμπόσα. Από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να επιδείξουν επιθετικά μόνο τον Σολμπάκεν έως το 15’ και τον Ρέτσο που προσπαθούσε μαζί με τον Πασχαλάκη να συμμαζέψει την κατάσταση πίσω. Τελικά, όταν ανέβασε ρυθμούς ο Ποντένσε, η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά προς τη μεριά του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος κέρδισε αρχικά το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε με αλά Πανένκα χτύπημα ο Ελ Κααμπί στο 21’ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ποντένσε με κεφαλιά αξιοποίησε την εξαιρετική σέντρα του Ορτέγκα και έγραψε το 2-0. Ο Ολυμπιακός είχε πάει το παιχνίδι στα μέτρα του, θα μπορούσε να σκοράρει και στο τετ α τετ του Σολμπάκεν που έδιωξε ο Κρίστινσον (40’) και πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια με το «μαξιλαράκι» ασφαλείας των δύο τερμάτων απέναντι σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα στις αντεπιθέσεις βάσει των όσων είχε δείξει στο πρώτο τέταρτο. Απλώς, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου δεν έπαιρναν τις σωστές αποφάσεις στην τελική πάσα ή προσπάθεια, με αποτέλεσμα να χάσει ευκαιρίες που δύσκολα θα της ξαναπαρουσιάζονταν μέσα στο Καραϊσκάκη.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ Ο ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΑΡΗ KAI ΓΚΟΛ Ο ΙΜΠΟΡΑ

Η Κηφισιά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη για να μειώσει, έχασε μία ευκαιρία με τον Αντερέγκεν στο 60’, αλλά εν τέλει ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έφτασε σε ακόμη ένα τέρμα με γκολ-πέναλτι του Γιόβετιτς, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από χτύπημα του Παπασάββα από πίσω και το αξιοποίησε (64’). Ο Μαυροβούνιος είχε μπει έξι λεπτά νωρίτερα στη θέση του Γιόβετιτς, με τον Μαρτίνεθ να συνεχίζει και μετά το 3-0 να κάνει διαχείριση του υλικού του ενόψει και του αγώνα που ακολουθεί με τον Άρη στο Φάληρο την Τετάρτη (27/9). Η Κηφισιά πλέον έχασε κάθε ελπίδα για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω και ο Μαρτίνεθ είχε την ευκαιρία να δει τους Καρβάλιο, Γιόβετιτς και Πορόσο σε ένα παιχνίδι που η νίκη είχε «κλειδώσει» οριστικά από το 64’. Έως το τέλος του ματς αν άξιζε μία ομάδα να σκοράρει ήταν ο Ολυμπιακός, με τον Σκάρπα να το ψάχνει αρκετές φορές, αλλά να μην έχει καλά τελειώματα. Τελικά τα κατάφερε στις καθυστερήσεις ο Ιμπόρα με καρφωτή κεφαλιά στο 90+4'. Η ουσία είναι ότι η δουλειά έγινε για τους Πειραιώτες, οι οποίοι πήραν το τρίποντο επιστρέφοντας στις νίκες και πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία και με φρεσκάδα στα πόδια των «βασικών» που ξεκουράστηκαν (Φορτούνης, Ροντινέι, Φρέιρε, Μασούρας) στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Άρη στο Καραϊσκάκη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ 4-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)

Σκόρερ: 21’ πέν. Ελ Κααμπί, 25’ Ποντένσε, 64’ πέν. Γιόβετιτς, 90+4' Ιμπόρα

Κίτρινες: 50’ Αλεξανδρόπουλος - 19’ Πέιος, 48’ Γιάννης Μασούρας

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-4-2): Πασχαλάκης – Κίνι, Ρέτσος (74’ Πορόσο), Ντόη, Ορτέγκα – Αλεξανδρόπουλος (58’ Καρβάλιο), Καμαρά (46’ Ιμπόρα), Ποντένσε, Σολμπάκεν (69’ Μπιέλ) – Σκάρπα, Ελ Κααμπί (58’ Γιόβετιτς).

ΚΗΦΙΣΙΑ (4-3-3): Κρίστινσον – Γιάννης Μασούρας (61’ Γκόμπελιτς), Βαφέας, Τσάπαν, Λούμορ – Πέιος (72’ Κωνσταντακόπουλος), Παπασάββας (72’ Αντούνες), Ιπαλίμπο (80’ Παρράς) – Αντερέγκεν, Μπαρμπόσα (61’ Ίλιεφ), Τεττέη.