ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-3: «Καθάρισαν» Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Κωνσταντέλια στο πρώτο ημίχρονο (4’, 33’) και ένα του Ζίβκοβιτς στο 77’ κέρδισε εκτός έδρας 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα που είχε ισοφαρίσει με τον Παμλίδη στο 25’.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-3: «Καθάρισαν» Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς

Πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, που επέστρεψε στα τρίποντα μετά την ήττα στο Ηράκλειο και το 0-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο 4’ από το πουθενά, μετά το τραγικό λάθος του Μπόρις Κλέιμαν (βολέ πάνω στον Τόμας) και τον Κωνσταντέλια σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Αυτό το τέρμα… πάγωσε τους γηπεδούχους, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αν και είχε τον έλεγχο μέχρι και το 20’ δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και έτσι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ο Κλέιμαν.

Από το 20’ και μετά οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα, ανέβηκαν και εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ που πελαγοδρομούσε και όχι μόνο ισοφάρισαν με τον Παμλίδη στο 25’ αλλά είχαν και ευκαιρίες για το 2-1. Οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου τη στιγμή που δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα και είχαν πολλά προβλήματα, κατάφεραν να πάρουν εκ νέου κεφάλι στο σκορ με τον Κωνσταντέλια ξανά. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ σε κόντρα επίθεση, πήρε την πάσα από τον Τόμας, προχώρησε και πλάσαρε πριν πατήσει περιοχή για το 1-2. Ο Παντελάκης έκανε βήματα προς τα πίσω και δεν έπεσε πάνω στον παίκτη του ΠΑΟΚ ενώ και ο Κλέιμαν δεν είχε σωστή αντίδραση στη φάση.

Ο ΠΑΣ και στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου με τον Σόρια να γεμίζει με στημένες μπάλες, δημιούργησε προβλήματα αλλά το γκολ για τους γηπεδούχους δεν ήρθε και μετά το 60’ ο ΠΑΟΚ και με τις αλλαγές του Λουτσέσκου, πήρε και πάλι τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχοντας και πάλι ευκαιρία για γκολ με τον Κωνσταντέλια (63’).

Μάλιστα τρεις παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο (Κουλιεράκης, Σαμάτα, Ζίβκοβιτς) έβαλαν τέλος στις ελπίδες του ΠΑΣ με τον Σέρβο άσο στο 77' να διαμορφώνει το τελικό 1-3, μετά την ασίστ του Σαμάτα ενώ είχε προηγηθεί κεφαλιά του Έλληνα κεντρικού αμυντικού.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο «Ζωσιμάδες»

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ 1-3

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Σκόρερ: 25’ Παμλίδης – 4’, 33’ Κωνσταντέλιας, 77’ Άντριγια Ζίβκοβιτς

Οι συνθέσεις…

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν – Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος – Λιάσος, Τζίνο (82’ Μπιλμπάο), Γκάρο (74’ Λώλης) – Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν 6 (62’ Κόντε).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια (75’ Σάστρε), Κεντζιόρα 5 (60’ λ. τρ. Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες – Οζντόεφ, Μεϊτέ (58’ Σβαμπ) – Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (58’ Άντριγια Ζίβκοβιτς), Τάισον – Τόμας (75’ Σαμάτα).