Ολυμπιακός: Κάθε προετοιμασία χρειάζεται και υπομονή

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δουλεύει πυρετωδώς μαζί με τους παίκτες του Ολυμπιακού στο Μιλς, την ίδια στιγμή που ο Αντόνιο Κορδόν «τρέχει» το μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ολυμπιακός: Κάθε προετοιμασία χρειάζεται και υπομονή

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία της βασικής του προετοιμασίας στο Μιλς της Αυστρίας και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δουλεύει πυρετωδώς μαζί με τους συνεργάτες του, έτσι ώστε να εμφανιστεί έτοιμη η ομάδα του Πειραιά ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και αρχής γενομένης από τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Europa League. Φυσικά η αποστολή του Ισπανού προπονητή δεν είναι εύκολη, αφού καλείται να διδάξει στους παίκτες τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία, την ίδια ώρα που στο μεγάλο λιμάνι κινούνται για την ενίσχυση του ρόστερ και παράλληλα κοιτάζουν και την εκκαθάρισή του με παίκτες που δεν βρίσκονται στο αρχικό πλάνο.

Στο κομμάτι των μεταγραφών μπαίνει στην εξίσωση και ο Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη με το… καλημέρα. Ο νέος αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών έχει προσεγγίσει ποδοσφαιριστές από την Ισπανία που έχουν σημαντικές παραστάσεις από τη La Liga, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν και υψηλό κασέ. Αυτό δείχνει την πρόθεση του Ισπανού, που δεν είναι άλλη από την απόκτηση παικτών με μεγάλη πείρα και δεδομένη ποδοσφαιρική αξία.

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και οι Πειραιώτες έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση δύο παικτών. Ο λόγος για τους Ιμπόρα και Κίνι. Αμφότεροι έρχονται να προσθέσουν δύναμη και υψηλές παραστάσεις στον Ολυμπιακό και το γεγονός πως γνωρίζονται με τον Μαρτίνεθ κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή τους στο παιχνίδι του Ισπανού προπονητή.

Στην προετοιμασία ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών έχει δείξει ένα μικρό δείγμα γραφής όσον αφορά την ταυτότητα που θέλει να αποκτήσει η ομάδα. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός ζητά από τους «ερυθρόλευκους» να υπάρχει πίεση πάνω στην μπάλα, έτσι ώστε ο αντίπαλος να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που παίζει παιχνίδι κυριαρχίας στην Ελλάδα, καλείται να βγάζει και γρήγορη αντίδραση στην άμυνα. Οι Πειραιώτες προσπαθούν μέσω των πρώτων φιλικών στην Αυστρία να πιέσουν την αντίπαλη ομάδα από την αρχή έως το τέλος και επιπλέον να έχουν γρήγορες κινήσεις μακριά από την μπάλα.

Όλα αυτά τα στοιχεία θα μπορέσουν να δουλευτούν περισσότερο όταν γίνουν και οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις από πλευράς Ολυμπιακού. Άλλωστε, ένας από τους βασικούς στόχους της προετοιμασίας είναι το σωστό χτίσιμο της αντοχής, προκειμένου να υπάρχει φρεσκάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ορισμένοι κάνουν λόγο για καθυστέρηση των ανθρώπων της ομάδας από πλευράς μεταγραφών, ωστόσο στον σύλλογο υπάρχει η απαιτούμενη πείρα προκειμένου να γίνουν σωστά και μεθοδευμένα οι επόμενες κινήσεις. Αυτό, άλλωστε, είχε δηλώσει και στην παρουσίαση του Μαρτίνεθ ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά ζήτησε πίστωση χρόνου, καθώς υπάρχουν νέος προπονητής και νέος αθλητικός διευθυντής. Το σημαντικότερο για τον Ολυμπιακό αυτήν τη στιγμή είναι να φτιάξει μία καλή φυσική κατάσταση και την ίδια ώρα να ενισχύσει ουσιαστικά την ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας θα έρθει παιχνίδι με το παιχνίδι και οι φίλοι του συλλόγου καλούνται να κάνουν υπομονή μέχρι να δουν τα πραγματικά δείγματα γραφής του Μαρτίνεθ στην ομάδα.

Στον επαγγελματικό αθλητισμό τίποτα δεν μπορεί επιτευχθεί χωρίς σκληρή δουλειά και είναι δεδομένο πως το τεχνικό επιτελείο του πειραϊκού συλλόγου θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή του πρωταθλήματος. Μένει να φανεί εάν θα τα καταφέρει.