Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Εμβιλά αποθέωσε τον Φορτούνη

Ο Γιαν Εμβιλά στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στάθηκε στην απόδοση του Φορτούνη και στις αποκρούσεις του Σα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Εμβιλά αποθέωσε τον Φορτούνη

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και έδινε την αίσθηση ότι βρισκόταν σε όλα το γήπεδο. Ο Γάλλος άσος πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση και είναι αυτός που φτιάχνει τη φάση του γκολ του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος μέσος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Φορτούνη, ενώ τόνισε ότι ο Ζοσέ Σα ήταν καθοριστικός και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Φορτούνης: «Μάς βγήκε η κούραση στο δεύτερο μέρος - Στεναχωριέμαι όταν δεν παίζω» (vid)

Αναλυτικά ο Γιαν Εμβιλά μίλησε:

Για την εικόνα του: “Σε όλα τα ματς προσπαθώ να τα δίνω όλα. Εχω την εμπιστοσύνη όλων. Του προπονητή, της διοίκησης, των συμπαικτών μου, του κόσμου. Έχω λάβει μηνύματα συμπαράστασης στα μέσα δικτύωσης. Τιμάω τη φανέλα που φοράω, δίνω τα πάντα στο γήπεδο. Όσο αγάπη έχω εισπράξει, άλλη τόση θέλω να προσφέρω. Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Νιώθω έντονη την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών μου. Εχω αυτοπεποίθηση. Πάντα προσπαθώ να είμαι παρών, γιατί ο Ολυμπιακός με επέλεξε για την ποιότητά μου και πρέπει να το αποδεικνύω σε κάθε ματς”.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Η κριτική των παικτών: Κορυφαίοι Εμβιλά, Σα

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στο β’ μέρος: “Δεν περίμενα ότι θα είχαμε τέτοια εικόνα στο δεύτερο μέρος. Μετά το γκολ ήταν σαν να σταματήσαμε να παίζουμε και δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να μας απειλήσει. Μας βοήθησε ο Θεός, μας βοήθησε και ο Σα με τις εξαιρετικές του αποκρούσεις”.

Μαρτίνς: «Περάσαμε πολλά με τις εθνικές ομάδες, καλοί για 35 λεπτά» (vid)

Για τον Φορτούνη: “Μας βοήθησε και ο Φορτούνης που σκόραρε, νομίζω όλοι θέλουμε να βλέπουμε τον Φορτούνη να παίζει έτσι, γιατί ξέρουμε την ποιότητά του, είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης του Ολυμπιακού, είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο και έτσι θέλουμε να τον βλέπουμε, ώστε στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τον τίτλο”.

Διαμαρτυρία Παναθηναϊκού για τη διαιτησία μέσω… twitter (pic)

Για τις απουσίες: “Είμαστε σε μία ομάδα που έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Σήμερα είδαμε ότι η εμπειρία παικτών όπως του Ραφίνια που έπαιξε αριστερά, μας βοήθησε πολύ. Ο Φορτούνης δεν έπαιξε στη συνηθισμένη του θέση, αλλά αρκετά κοντά στη θέση του και μας βοήθησε. Ηρθαν και παίκτες από τον πάγκο που ήταν σήμερα παρόντες και βοήθησαν. Σημασία έχει ότι όλοι βοήθησαν. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε”.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Δεν τον λύγισαν απουσίες και «πράσινοι»

Για το πώς έζησε το πρώτο του ντέρμπι: “Σήμερα νιώσαμε ότι παίζουμε ένα ντέρμπι, παρότι ήταν εμφανής η απουσία του κόσμου. Όλοι μου έχουν μιλήσει για αυτά τα ματς. Ο Αβραάμ και ο Μπουχαλάκης μού έχουν μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να έρθει η στιγμή να το ζήσω και με κόσμο”.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 (vid)

Για το τι του λέει ο κόσμος: “Δεν συναντάω κόσμο στον δρόμο, γιατί έχουμε καραντίνα (γέλια)! Παίρνω πολλά μηνύματα ενθάρρυνσης, μου δίνουν κουράγιο και μου εκφράζουν την αγάπη τους. Ενιωθα ότι ερχόταν ντέρμπι, γιατί ήταν έντονη η παρουσία του κόσμου στα σόσιαλ μίντια”.