Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Η κριτική των παικτών: Κορυφαίοι Εμβιλά, Σα

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό για να πάρει τη νίκη. Όλα τα λεφτά ήταν ο Εμβιλά, καθοριστικός ο Σα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Η κριτική των παικτών: Κορυφαίοι Εμβιλά, Σα

ΣΑ

Αν και πέρασε ένα πολύ ήσυχο πρώτο ημίχρονο στην επανάληψη είχε αρκετή δουλειά. Ο Πορτογάλος πορτιέρε είχε καθοριστικές επεμβάσεις σε καλές στιγμές του Παναθηναϊκού και κράτησε όρθια την ομάδα του συμβάλλοντας τα μέγιστα σε αυτή τη νίκη.

ΝΤΡΕΓΚΕΡ

Όσο είχε δυνάμεις ήταν πολύ καλός. Στο πρώτο ημίχρονο ο Τυνήσιος μπακ έκανε αρκετές κούρσες και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού. Ο Ντρέγκερ κουράστηκε στην επανάληψη και έπεσε αρκετά η απόδοση του.

ΣΕΜΕΔΟ

Στη μοναδική καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο έχασε τον Κουρμπέλη, ο οποίος έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά. Στην επανάληψη πιέστηκε αρκετά και είχε τα θέματα του με τους "πράσινους" να βγάζουν φάσεις.

ΣΙΣΕ

Σε γενικές γραμμές έδειξε να είναι ψύχραιμος και ειδικά στο πρώτο μέρος δεν είχε θέματα. Είχε και κάποιες καλές επεμβάσεις, ενώ στην επανάληψη η πίεση ήταν μεγαλύτερη και ο Σενεγαλέζος είχε και αυτός τα θέματα του.

ΡΑΦΙΝΙΑ

Έκανε την 49η συμμετοχή στην καριέρα του ως αριστερός μπακ και είναι ο παίκτης που δημιούργησε τη φάση του γκολ. Ο Βραζιλιάνος έχει κάνει εξαιρετικό ματς, ενώ στην επανάληψη έχει γλιτώσει την ομάδα του από τα χειρότερα σε 1-2 δύσκολες στιγμές. Ο Ραφίνια από ένα σημείο και μετά έπαιζε με την πείρα και αποδείχτηκε πολύτιμος για την ομάδα του.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με πολύ τρέξιμο και σωστές μεταβιβάσεις. Και αυτός άλλαξε την εικόνα του στην επανάληψη. Προφανώς του βγήκε η κόπωση, αλλά σε γενικές γραμμές ο Μπουχαλάκης δεν ήταν αρνητικός.

ΕΜΒΙΛΑ

Ακόμη ένα ματς που ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος είναι όλα τα λεφτά στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών. Έχει βγάλει τη μαγική διαγώνια πάσα στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού, έχει κόψει τα πάντα και έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μέχρι το φινάλε.

ΚΑΜΑΡΑ

Είχε πάρει εντολή από τον Πέδρο Μαρτίνς να παίζει πιο ψηλά και στο πρώτο ημίχρονο το έκανε πολύ καλά. Ο Αφρικανός πίεσε πολύ τους αντιπάλους του και γενικά έτρεξε πολλά χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή. Έμεινε από δυνάμεις στην επανάληψη και δεν μπόρεσε να βοηθήσει δημιουργικά τον Ολυμπιακό.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ραντζέλοβιτς έκανε πολύ καλή δουλειά πιέζοντας ψηλά, κερδίζοντας μπάλες και δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Σε 1-2 περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει γίνει πιο απειλητικός αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού. Σωστά έγινε αλλαγή στην επανάληψη, διότι έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Πολύ δραστήριος ο Μασούρας στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είναι μέσα στη φάση του γκολ, αλλά δεν μπορεί να νικήσει τον Διούδη. Έχει βγάλει στο πρώτο ημίχρονο ακόμα 1-2 πολύ καλές μπαλιές που δημιούργησαν φάσεις και έτρεξε αρκετά. Και αυτός δεν φάνηκε στην επανάληψη.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Αναγκάστηκε να παίξει ως ψευτοεννιάρι σε αυτό το παιχνίδι και έβαλε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πανηγυρίζοντας για δεύτερη φορά τέρμα κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο. Ο Φορτούνης είχε πολύ διάθεση, έτρεξε αρκετά, πίεσε, έπαιξε πολύ τακτικά και αυτός δικαιολογημένα στην επανάληψη έβγαλε κόπωση.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ: Πέρασε στο παιχνίδι στο 66', αλλά δεν μπόρεσε να φανεί και ιδιαίτερα. Ο Αλγερινός αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και έκανε ελάχιστα πράγματα το διάστημα που έπαιξε.

Οι άλλες τρεις αλλαγές του Ολυμπιακού ήταν οι Πέπε (78'), Ανδρούτσος (87') και Λοβέρα (87'). Μόνο ο Ανδρούτσος κατάφερε να κάνει κάτι προς το τέλος του αγώνα που βγήκε σε μία κόντρα, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ.