Απαλλάχθηκαν Ολυμπιακός, Μαρινάκης και Ατρόμητος από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Απαλλάχθηκαν οριστικά από τις κατηγορίες περί χειραγώγησης αγώνων και αλλοίωσης αποτελέσματος ο Ολυμπιακός, ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο Ατρόμητος. Απαλλαγή και για Σπανό, Αγγελόπουλο, Πίντο

Απαλλάχθηκαν Ολυμπιακός, Μαρινάκης και Ατρόμητος από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Οριστική απαλλαγή από τις κατηγορίες περί χειραγώγησης αγώνων και αλλοίωσης αποτελέσματος για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον διοικητικό ηγέτη της Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τον Ατρόμητο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους του Ολυμπιακός-Ατρόμητος (2-1) ότι απαλλάσσονται από τις κατηγορίες.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας ενημέρωσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και την ΠΑΕ Ατρόμητος και τους Σπανό, Αγγελόπουλο, Σα Πίντο ότι απαλλάσσονται από τις όποιες κατηγορίες.

Tο ματς πήγε στις Αρχές ύστερα από καταγγελίες ότι ο Σα Πίντο, τότε προπονητής του Ατρόμητου, δέχτηκε πιέσεις για να μη χρησιμοποιήσει βασικούς παίκτες.

Αθώοι εκτός των Μαρινάκη, Σπανού κρίθηκαν και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο Γιάννης Αγγελόπουλος του Ατρόμητου και οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης.

Όσο για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, τον πρώην νομικό της σύμβουλο, Θόδωρο Κουρίδη και τα πρώην μέλη της ΚΕΔ, Γιώργο Δούρο, Θανάση Μπριάκο, κρίθηκε απαράδεκτη η δίωξή τους.

Ο Τάκης Φύσσας τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταθέσει Α’ Τριμελές Εφετείων Αθηνών

«Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Σα Πίντο, μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι, την επομένη του αγώνα τον πήρα να ρωτήσω πως είναι, μου είπε κάποια πράγματα, τα είπα στον Αλαφούζο που τα είπε στον ανακριτή.

Όταν με κάλεσε ο ανακριτής, τα είπα, με κάλεσε ο ανακριτής, δεν πήγα μόνος μου.

Μου είπε ότι δέχθηκε πίεση πριν από το παιχνίδι, να μην βάλει κάποιους παίκτες, δεν μου ανέφερε ποιους. Μου είπε ότι ήταν από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ομάδας και ότι αποφάσισε να φύγει μετά τον αγώνα. Είδα τον αγώνα και τον είδα στο τέλος να αποχαιρετάει τους παίκτες, την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε.

Είμαι χρόνια στο ποδόσφαιρο, αυτό θεωρώ ότι δεν είναι σωστό.

Ο προπονητής φτιάχνει την 11άδα. Έτσι όπως μου τα μετέφερε, θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση. Δεν μου είπε για ποιους λόγους έγινε αυτό. Μου είπε ότι δεν θα παίξουν 4-5 παίκτες που ήθελε να βάλει.

Ένιωσα ότι αισθάνθηκε μειωμένος και ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Ότι έγινε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση στο έργο του. Δεν μου ανέφερε πρόσωπα, εγώ μπήκα στη διαδικασία να δω ποιοι δεν αγωνίστηκαν.

Μπαταγιάννης στην Επιτροπή Δεοντολογίας: «Για να μη χάσει τη δουλειά του το έκανε ο Φύσσας»

Μίλησα με Κατσουράνη, και μου είπε ότι όντως, δεν έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι γιατί δεν ήταν έτοιμος. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση τη βαθμολογίας, ένας αγώνας με τον Ολυμπιακό πάντα είναι σημαντικός. Ούτε είχα ακούσει κάτι, ούτε υπαινίχθηκα κάτι, μετέφερα μόνο ότι μου είπε ο Σα Πίντο.

Στον ανακριτή ανέφερα ότι μου είπαν. Μόνος μου δεν θα πήγαινα, με κάλεσε ο ανακριτής και πήγα.

Επειδή είμαι ποδοσφαιριστής, θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση στο έργο του. Ο Σα Πίντο όταν με πήρε ήταν πυρ και μανία γιατί έγινε παρέμβαση στο έργο του. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές έχει συμβεί ο πρόεδρος να επεμβαίνει στο έργο το προπονητή.

Παρακολουθούσα το παιχνίδι από το σπίτι με τα παιδιά μου, έβλεπα αποσπασματικά ορισμένες φάσεις. Ο προπονητής όπως μου τα μετέφερε, με έβαλε στη διαδικασία να ψάξω να βρω ποιοι δεν έπαιξαν. Εγώ αυτά που είπα είναι αυτά που μου μετέφερε. Με πήρε ο προπονητής και μου είπε ότι του ειπώθηκε κάποιοι ποδοσφαιριστές να μην παίξουν.

ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Επιτροπή Δεοντολογίας: «Απορίας άξιο για ποιο λόγο είμαστε εδώ»

Μετέφερα στον Αλαφούζο, αυτά που μου είπε ο Σα Πίντο για το συγκεκριμένο παιχνίδι για το οποίο την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε. Πήρα τον Ρικάρντο Σάντος τηλέφωνο και μου απάντησε ότι μίλησε μαζί του, ότι ένιωσε κάποιους είδους ενόχληση από την ομάδα, δεν του άρεσε και γι’ αυτό παραιτήθηκε».

Τον περασμένο Ιούλιο βέβαια ο Τάκης Φύσσας υποστήριξε

«Το 2015 παρακολούθησα το παιχνίδι πολύ αποσπασματικά. Στο τέλος ο προπονητής αποχαιρετούσε τους παίκτες. Τον γνώριζα τον Σα Πίντο. Άκουσα ότι παραιτήθηκε και μετά από μέρες επικοινώνησα μαζί του. Μου είπε τηλεφωνικά όλα αυτά που κατέθεσα στον ανακριτή.

Ότι αισθάνθηκε μια πίεση, ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Ότι του είπαν ο Σπανός και ο Αγγελόπουλος ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιους συγκεκριμένους παίκτες και να βάλει κάποιους άλλους. Θεώρησε ότι παρεμβαίνουν στη δουλειά του. Και αποφάσισε να αποχαιρετήσει τους παίκτες και να παραιτηθεί.

Μετέφερα την κουβέντα αυτή στον κ. Αλαφούζο. Δεν έκανα τίποτα, δεν είχα κάποια στοιχεία. Και μετά από δύο μήνες μετέφερε ο κ. Αλαφούζος στον ανακριτή αυτά που του είχα πει. Και έτσι με κάλεσε ο ανακριτής.

Σπανός: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Με ρώτησε ποια είναι η δική μου κρίση. Του είπα για ποιους ποδοσφαιριστές πρόκειται.

Εκ των υστέρων όμως, μίλησα με τον Κατσουράνη και μου είπε ότι ήταν ανέτοιμος και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε. Όχι για κάποιο άλλο λόγο.

Θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτός (σ.σ. Σα Πίντο) υπερέβαλε στα λεγόμενά του. Και μετά έλεγε ότι είπα ψέματα, ότι σηκώθηκα ένα πρωί και τα έβγαλα από το μυαλό μου. Δεν ξέρω που αποσκοπούσε. Μετά γύρισε ξανά στον Ατρόμητο. Γιατί μου τα είπε όλα αυτά; Κατάλαβα ότι ίσως αποσκοπούσε στο να μπει στη λίστα μου, γιατί ήμουν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Ή μήπως για να δικαιολογήσει τη φυγή του από τον Ατρόμητο.

Με τη συμπεριφορά του, πιστεύω 100% ότι για κάποιο λόγο υπερέβαλε όταν μου τα έλεγε.

Γιατί δεν ασχολούνται καν στον Ολυμπιακό με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας (vid)

Μου είπε ότι του ζήτησαν να μην ξεκινήσουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Μετά είδα ότι έβαλε κάποιους (Κυβρακίδης, Ναπολεόνι) από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, αργότερα στο παιχνίδι.

Η κρίση μου το 2015 επηρεάστηκε από τα λεγόμενά του και από την ένταση που μου τα έλεγε. Ήταν πολύ πειστικός όταν τα έλεγε. Μου είπε ότι παραιτήθηκε γιατί έγινε αυτή η παρέμβαση. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ειπωθεί στο ανακριτή. Με κάλεσε, πήγα και του είπα ό,τι μου μετέφερε ο Σα Πίντο.

Εγώ ουδέποτε μίλησα για χειραγώγηση του παιχνιδιού. Ουδέποτε θεώρησα κάτι μεμπτό για το παιχνίδι. Μίλησα μόνο για αυτή την παρέμβαση.

Ο Ατρόμητος δεν ήταν καλός στο παιχνίδι. Έχανε 2-0, όμως μείωσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει στο τέλος».

Σα Πίντο: «Διαψεύδω όλες τις κατηγορίες, οι οποίες είναι αβάσιμες»

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλη Δημακόπουλο

-Σας είπε άλλο σκοπό για την παρέμβαση;

-Πέραν αυτού, τίποτε άλλο.

-Ο κ. Αλαφούζος έκανε αρνητικές κρίσεις για τη διαιτησία και για άλλα τότε. Μήπως επηρεαστήκατε από αυτό και είπατε κάτι παραπάνω;

-Όχι, δεν με επηρέασε ποτέ ο κ. Αλαφούζος.

-Ακούσατε κάτι για τον Ολυμπιακό ή τον κ. Μαρινάκη σε σχέση με αυτά τα γεγονότα;

-Καμία σχέση δεν έχει ο Ολυμπιακός ή ο κ. Μαρινάκης με αυτά τα γεγονότα.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου του Γιώργου Σπανού και των υπολοίπων του Ατρομήτου, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, ο Τάκης Φύσσας απάντησε:

«Για τον κ. Σπανό πάντα πίστευα ότι είναι ένας κύριος, που αγαπάει το ποδόσφαιρο και έχει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Δεν μου έχει δώσει ποτέ κακή εντύπωση. Τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Αγγελόπουλο».