Μπαταγιάννης στην Επιτροπή Δεοντολογίας: «Για να μη χάσει τη δουλειά του το έκανε ο Φύσσας»

Την απαλλαγή της ΠΑΕ Ατρόμητος και των Γιώργου Σπανού, Γιάννη Αγγελόπουλου και Ρικάρντο Σα Πίντο, ζήτησε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης που τους εκπροσώπησε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Μπαταγιάννης στην Επιτροπή Δεοντολογίας: «Για να μη χάσει τη δουλειά του το έκανε ο Φύσσας»

Κατά την αγόρευση του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης τόνισε: «Αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η αθωότητά μας για τον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 που έγινε στις 4/2/2015».

Ως δικηγόρος εκπροσωπεί στο δικαστήριο (μαζί με τον Αργύρη Λίβα) την ΠΑΕ Ατρόμητος, τον Γιώργο Σπανό, τον Γιάννη Αγγελόπουλο και τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Ο κ. Μπαταγιάννης πρόσθεσε: «Ο αγώνας χειραγωγήθηκε με σκοπό το κέρδος λέει το κατηγορητήριο, αλλά έρχεται η ίδια η UEFA και λέει ότι για αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από στο Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης.

Ο Φύσσας δεν ανασκεύασε την κατάθεσή του. Είπε τα πραγματικά γεγονότα εδώ. Οι δύο από τους τέσσερις παίκτες που εκείνος υπέθεσε ότι εννοούσε ο Σα Πίντο, έπαιξαν κανονικά. Και ο τρίτος είπε ότι ζήτησε ο ίδιος να μην παίξει. Γι’ αυτό ήρθε και είπε ότι δεν μίλησε ποτέ για χειραγώγηση και ότι ο Ατρόμητος χτύπησε το παιχνίδι.

Πήγε στον ανακριτή τον Μάρτιο του 2015. Λίγες μέρες πριν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει 2-0 από τον Ατρόμητο και έχανε το πρωτάθλημα. Για να μην χάσει τη δουλειά του ο Φύσσας, αναγκάστηκε και πήγε στον ανακριτή και να κατασκευάσει αυτή την ιστορία. Γιατί τον φώναξε το αφεντικό του και του είπε τι έγινε και χάσαμε; Και ο Φύσσας του είπε ότι με εμάς τα έδωσε όλα ο Ατρόμητος, ενώ με τον Ολυμπιακό δεν παίξανε τίποτα. Και έτσι του είπε ο κ. Αλαφούζος να πάει στον ανακριτή.

Βρεθήκαμε στη μέση ενός πολέμου που πάντα υπάρχει μεταξύ των μεγάλων ομάδων. Όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας για την αθωότητα των εντολέων μου».

Να σημειωθεί ότι ως το βράδυ της Τρίτης (14/7) είχαν αγορεύσει και οι συνήγοροι του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, του πρώην μέλους της ΚΕΔ, Θανάση Μπριάκου και του πρώην διαιτητή, Κώστα Ιωαννίδη.