Λεβαδειακός: Ξύπνησε το… θηρίο !

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε απογοητευτικά τη σεζόν, αλλά με την αλλαγή του έτους πάτησε γκάζι και μπήκε ξανά στο κόλπο της ανόδου

Λεβαδειακός: Ξύπνησε το… θηρίο !

Μέλος της άτυπης «τριανδρίας» που εξαρχής θεωρείτο πως θα μοιραστούν οι δύο πρώτες θέσεις ήταν ο Λεβαδειακός Μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης έπεσαν από την Σούπερ Λίγκα και με δεδομένοι πως εν πολλοίς κράτησε και αυτός τις δυνάμεις του, λογικά θεωρήθηκε πως θα έμπαινε με φόρα στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία για να επανέλθει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια. Κάτι το δύσκολο πρόγραμμα και τα αρνητικά αποτελέσματα, κάτι η αναστάτωση από την γρήγορη αλλαγή προπονητή και τέλος η αστοχία στην επιλογή ξένων και η αδυναμία των έμπειρων παικτών να κάνουν την διαφορά έφεραν τους πράσινους σε πολύ δύσκολη θέση.

Την περίοδο των Χριστουγέννων οι Βοιωτοί ήταν έτοιμοι να απολύσουν και δεύτερο προπονητή στη σεζόν και να διώξουν την μισή ομάδα. Κάπου εκεί επικράτησε η λογική και έγιναν προσεκτικοί χειρισμοί στη διαχείριση του ρόστερ και του προπονητικού επιτελείου για τις οποίες θα αναφερθούμε στις επιμέρους ενότητες του αφιερώματος. Η ουσία είναι πως ο Λεβαδειακός κατάφερε με το νέο έτος να ανακάμψει, να αρχίσει να αποδίδει σύμφωνα με το μπάτζετ και το ρόστερ του και πριν την άδοξη διακοπή της σεζόν εξαιτίας της παγκόσμιος κρίσης του κορονοϊού θεωρείτο η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία. Όταν με το καλό ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα θα βρίσκεται σε θέση βολής από την δεύτερη θέση και το ζητούμενο θα είναι να μην χάσει την θετική ενέργεια και την φόρα του προηγούμενου τριμήνου.


Ούτε παρέλαση ο Σπανός, τη… γλίτωσε ο Αντωνίου

Με την φήμη του μπαρουτοκαπνισμένου προπονητή, που γνωρίζει άριστα τα δεδομένα στην Β’ Εθνική ανέλαβε τα ηνία το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Σπανός. Ο έμπειρος κόουτς που τα είχε βγάλει πέρα σε πολύ πιο δύσκολες αποστολές αυτήν την φορά φαινόταν πως τα είχε όλα στη διάθεσή του. Ποιοτικό ρόστερ, τακτοποιημένα τα οικονομικά, ηρεμία σε όλα τα επίπεδα και αισιοδοξία για μια σούπερ χρονιά. Ε, δεν κατάφερε να κάνει ούτε παρέλαση ! Μόλις δύο παιχνίδια πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο των πράσινων, υπέστη ισάριθμες ήττες από τον Πλατανιά και τον ΠΑΣ Γιάννινα και έγινε ο πρώτος κόουτς στη σεζόν που αποχώρησε.

Στη θέση του προσλήφθηκε ο Σωτήρης Αντωνίου, με εξίσου δυνατό βιογραφικό για τα δεδομένα της κατηγορίας, αφού οι πρόσφατες δουλειές του ήταν στη Σούπερ Λίγκα. Δεν ήταν εύκολη και για αυτόν η μετάβαση. Στα επτά παιχνίδια που ακολούθησαν ως το τέλος του έτους οι Βοιωτοί μέτρησαν μόνο τρεις νίκες, παρέμειναν στην δέκατη θέση και όλα έδειχναν πως και ο δεύτερος προπονητής θα αποτελούσε παρελθόν.

Εν τέλει πρυτάνευσε η λογική, ο Αντωνίου έμεινε στη θέση του, δούλεψε στη διακοπή των εορτών, βρήκε λύσεις από τους παίκτες που αποκτήθηκαν και ξαφνικά γύρισε ο διακόπτης. Μέσα στο 2020 ο Λεβαδειακός πορεύεται αήττητο με οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες στο ενεργητικό του και περιμένουν πως και πώς να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα για να διεκδικήσουν την επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια.


Τον… έκαψαν οι Αργεντίνοι

Δυο Αργεντίνους παίκτες που για τα δεδομένα της Ελληνικής Β’ Εθνικής θεωρούνται… σταρ απέκτησε ο Λεβαδειακός για να κάνουν την διαφορά. Τον 27χρονο δημιουργικό μέσο Γκαμπριέλ Σανάμπρια και τον 35χρονο στράικερ Φακούντο Καστιγιόν. Για να συμπληρώσει την τριάδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι πήρε και δανεικό από τον Παναθηναϊκό τον Κρίστιαν Κόναν για τον οποίο τόσα είχαν γραφτεί το περασμένο καλοκαίρι. Και οι τρεις τους απογοήτευσαν με τις επιδόσεις τους και όχι μόνο δεν μπόρεσαν να κάνουν την διαφορά, αλλά δεν βοήθησαν ούτε στο ελάχιστο.

Προβλήματα απόδοσης είχαν και άλλα βαριά χαρτιά της ομάδας, από τους οποίους θεωρείτο δεδομένο πως θα κινηθούν σε υψηλό επίπεδο αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις έπεσαν έξω στον Λεβαδειακό. Ο κεντρικός αμυντικός Σωκράτης Φυτανίδης και ο αμυντικός μέσος Δημήτρης Μαχαίρας, με τα ατελείωτα ποιοτικά χιλιόμετρα και σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας έφυγαν τον Ιανουάριο.

Σωτήριες επιλογές

Εν τέλει η παρτίδα σώθηκε με την δεύτερη «φουρνιά» παικτών που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο. Από τη μια γύρισε ο παλιός γνώριμος Αλφρέδο Μεχία, από την άλλη αποκτήθηκε ο Λούκας Πολέτο που δεν έπιασε στην Ξάνθη αλλά είχε κάνει την καταληκτική περσινή χρονιά στον Απόλλωνα Λάρισας. Και οι δυο τους προσαρμόστηκαν άμεσα και ανέβασαν επίπεδο το δημιουργικό σκέλοε του παιχνιδιού, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Γιάννης Μπαστιάνος προερχόμενος από τον Αστέρα Τρίπολης. Από την άλλη πλευρά συνεργάστηκαν άψογα στην γραμμή κρούσης σε ρόλο… πατέρα και γιού λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Φώτης Ιωαννίδης και όλα πήραν τον δρόμο τους.


Πληγή τα τηλεοπτικά

Από τις ομάδες που επλήγησαν από την αναδιάρθρωση σε οικονομικό επίπεδο είναι ο Λεβαδειακός. Από το καλοπληρωμένο συμβόλαιο της Σούπερ Λίγκα στη συμφωνία με «ψίχουλα» που απέφερε η ομαδική υπογραφή των ομάδων της Β’ Εθνικής με την ΕΡΤ. Και πάλι πήρε κάτι παραπάνω όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν τα χρήματα στα οποία υπολόγιζαν οι Βοιωτοί. Η διοίκηση έκανε τις όποιες υπερβάσεις με δικά της κονδύλια και την ελπίδα πως οι πράσινοι θα επέστρεφαν άμεσα στην πρώτη κατηγορία. Τυχόν παραμονή για έναν ακόμα χρόνο στην λεγόμενη και Σούπερ Λιγκ 2 θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου όπου πλέον το μπάτζετ αναμένεται να πέσει κατακόρυφα.


Συγγενείς και φίλοι

Για τον Λεβαδειακό είτε παίζει στην Σούπερ Λίγκα είτε στην Β’ Εθνική ελάχιστα αλλάζουν σε σχέση με την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες. Ή καλύτερα με την απουσία φιλάθλων, αφού η ομάδα ακόμα και στις πολύ καλές σεζόν που έκανε στις χρυσές εποχές του Γιάννη Κομπότη στην κεφαλή της ιδιοκτησίας δεν κατάφερνε να συσπειρώσει τους οπαδούς κοντά της. Δεν είναι και από τις πολυπληθέστερες πόλεις της χώρας η Λιβαδειά, γενικότερα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει σταματήσει να θεωρείται πρώτη απασχόληση των νέων στα Κυριακάτικα απογεύματα και έτσι και η φετινή σεζόν με τα καλά και τα καλά της διεξάγεται μεταξύ συγγενών και φίλων.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110